Tjon Rockon genomineerd voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2020

De nominaties voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2020 zijn bekend: spoken word artiest Babs Gons, theatermaker Tjon Rockon, multi-instrumentalist, componist en producer BINKBEATS, choreograaf Katja Heitmann en theatermaker Naomi Velissariou komen in aanmerking voor deze prijs. De Gieskes-Strijbis Podiumprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan twee makers die bijdragen aan de kwaliteit en de diversiteit van de Nederlandse podiumkunsten. Met het prijzengeld van € 60.000 per winnaar is het de grootste podiumprijs van het land. De winnaars mogen het bedrag naar eigen inzicht aanwenden ten behoeve van hun artistieke ontwikkeling. Op 7 september 2020 wordt de prijs uitgereikt aan de twee winnaars.

Tjon Rockon maakte de afgelopen jaren een aantal opvallende producties, met Productiehuis Theater Rotterdam als (co)producent.  Denk hierbij aan de voorstelling Bouta, genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermaker prijs 2013, Papapa (2018) en Ma Pang Pang (2019).

In 2018 richtte hij tevens zijn eigen performance genootschap Grande Loge op. Cultureel rijk talent – geschoold en autodidact – wordt hier klaargestoomd voor een persoonlijke doorbraak en nieuwe openbaringen naar een andere mentaliteit.