Productiehuis Theater Rotterdam lanceert TRipp [space]

Op het nieuwe nieuwe onderzoek- en ontwikkelplatform van Productiehuis Theater Rotterdam (TR) krijgen nieuwe generatie makers gedurende een maand de ruimte om met elkaar en genodigde gastkunstenaren kennis en ideeën uit te wisselen. TRipp [space] staat voor Theater Rotterdam image, performance & production en vindt twee keer per jaar plaats in de Krijn Boon Studio. Voor de huidige editie zijn Khadija El Kharraz Alami, Cherish Menzo en Benjamin Kahn uitgenodigd, hun TRipp duurt tot en met 25 juni.

Een transformatieve ruimte
Tijdens de eerste week van TRipp [space] zijn de makers migrating bodies. Ze gaan letterlijk naar buiten toe en zoeken andere contexten op. Na een week input verzamelen, trekken zij zich terug in de Krijn Boon Studio van Theater Rotterdam. Samen stappen ze in een collectief proces door één ruimte letterlijk en figuurlijk met elkaar te delen. 

De ruimte die de makers delen, is een transformatieve ruimte. Hierin staan de artistieke praktijk van de individuele makers en het onderhandelen met elkaar centraal. Het delen van een ruimte betekent dat er conflict is tussen eigen belangen versus collectieve belangen. De makers komen in elkaars rituelen terecht en dragen een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de maand in te richten én te formuleren wat ze gaan onderzoeken.  

Ontmoet de makers
Voor deze editie zijn theatermaker/actrice Khadija El Kharraz Alami, performer/kunstenaar Cherish Menzo en choreograaf/performer Benjamin Kahn aan elkaar gekoppeld. Het programma startte afgelopen 29 mei 2021 met het uitwisselingsprogramma PerformLab in Istanbul. Tot en met 25 juni werkt het drietal samen verder in de Krijn Boon Studio van Theater Rotterdam. Benieuwd naar wie de makers zijn en wat ze gaan onderzoeken tijdens hun TRipp? Lees verder