Rotterdam een attractie?!

Is Rotterdam een attractie?! Het antwoord is: ja zeker! Maar is dat altijd zo geweest? Want wat heeft een kale platgebombardeerde stad te bieden? De expositie in de Laurenskerk, de online film en de mediawand performance van Theater Rotterdam laten je zien hoe Rotterdam sinds 1940 toeristen naar de stad probeert te trekken.

Via Rotterdamse slogans als Aan Den Slag, Van Kiem tot Kracht en Make It Happen met als finale OPEN UP van het Eurovisie Songfestival ontdek jezelf hoe dit ‘lelijke eendje’ veranderde in een trotse zwaan.

Expositie in Laurenskerk t/m 10 juli

De tentoonstelling in de Laurenskerk bestaat uit elf imposante panelen met aansprekende beelden en verklarende teksten. En een tijdlijn vol met interessante feiten over hotels, toerisme en het Songfestival vanaf 1940 tot aan 2021. En het nieuwe raam in de Coventry-kapel is te bewonderen!

Openingstijden: zaterdag 5 juni t/m 10 juli, elke dinsdag t/m zaterdag 10:00 t/m 17:00 uur.

Entreekosten kerk: 3 euro (reserveren is niet noodzakelijk)

Adres: Grotekerkplein 15, Rotterdam

Mediawand in Theater Rotterdam
In de hal van Theater Rotterdam draait de film op de mediawand die je meeneemt in de culturele en toeristische tour de force van Rotterdam. Want vanaf het schrijnende bombardement tot nu komt een wereld aan manifestaties, festivals en nieuwe architectuur je tegemoet.


Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburgplein 25, Rotterdam
Openingstijden: vrijdag 2 juli en vrijdag 9 juli van 14:00 tot 17:00 uur
Kosten: gratis

EXTRA aanbieding EXCURSIE OP VRIJDAG 9 JULI

Op vrijdag 9 juli is het ook mogelijk om u in te schrijven voor een excursie naar de Laurenskerk en Theater Rotterdam. Om 14:00 uur krijgt u een persoonlijke rondleiding van één van de makers van de tentoonstelling in de Laurenskerk aan het Grotekerkplein. U loopt gezamenlijk naar Theater Rotterdam aan het Schouwburgplein waar u na een korte introductie de mediawand kunt bekijken. Na afloop is er gelegenheid een consumptie bij Floor te gebruiken. Maximaal 15 personen per groep.

Kosten: 10,- euro (inclusief rondleiding, entree Laurenskerk en 1 consumptie bij Floor)
Start: Vrijdag 9 juli om 14:00 uur voor de ingang van de Laurenskerk (Grotekerkplein 15),
Einde: 16:15 uur bij Theater Rotterdam, Schouwburgplein 25.
Aanmelden via email: inge@wederopbouwrotterdam.nl

Ga voor meer info naar deze site.