Vijf redenen om te gaan...

...naar VIAJERO DEL AMOR [A Lover's Journey] $~rel.O.aded~$ van ARIAH LESTER.

In zijn nieuwe popopera eert ARIAH LESTER het leven en de moed van meer dan 180 Venezolanen. Dit is het aantal mensen dat de afgelopen jaren in Lesters geboorteland omgekomen is tijdens hun poging om het land per boot te ontvluchten. In een muzikale wereld, die tussen opera, jazz en pop in ligt, en met behulp van poezië, spreekt Lester in deze voorstelling over gedwongen migratie en ongelijkheid. Hij deelt zijn strijd om theater te maken in een bevoorrechte wereld zonder mensen die echt in nood zijn te kunnen helpen.

Nieuwsgierig geworden? We verzamelden 5 redenen om de voorstelling te bezoeken in Theater Rotterdam tijdens O. Festival 2021. Je vindt ze onder de trailer!

1. Zin om na al die maanden voorstellingen kijken op je scherm weer eens echt in een ander universum te treden? Dan zit je bij ARIAH LESTER helemaal goed! Hij neemt je mee in een fantasiewereld met 3D-animaties, dans, soul muziek en jazz of zoals Lester zelf zegt: “It’s a beautiful visual and musical show that will stimulate all your senses and inject you with hope and love.;

2. De kostuums van Teun Seuren zijn kunstwerken an sich en ARIAH LESTER wears them well. Een van de kostuums heb je wellicht al voorbij zien komen bij Drag Race Holland.

3. ARIAH LESTER is een creatieve duizendpoot; hij is bij alle aspecten van zijn performances betrokken. Wist je bijvoorbeeld dat hij de muziek voor deze pop-opera zelf schreef? Van lyrics tot begeleidende video’s, het komt allemaal uit zijn koker. De muzikanten on stage tillen de songs op hun beurt naar het volgende level.4. Dat brengt ons bij het vierde punt: Charly Zastrau (toetsen), Claudia Velez (violone/gitaar) en Lauriance Ghils (percussie) staan als een powertrio achter ARIAH LESTER. Eindelijk weer live muziek!

5. Onder alle glitter zit het verhaal van L. Een man uit Venezuela, die met een spiegelhart op een papieren bootje de Atlantische zee overstak en op zoek ging naar een beter leven. ARIAH LESTER deelt via L. zijn confronterende droom om als Venezolaanse kunstenaar in Nederland uit te groeien tot popster. Terwijl hij fancy outfits draagt en de kans heeft om in het theater te staan, leeft zijn familie aan de andere kant van de wereld met onrecht en in armoede. Lester sticht verwarring, doet nadenken en raakt maar zet zijn pijn (die de pijn van velen is) om in kracht en ruimte.

VIAJERO DEL AMOR [A Lover's Journey] $~rel.O.aded~$ is voor het eerst te zien tijdens O. Festival 2021 van wo 25 t/m vr 27 augustus. Meer info en tickets