Je bezoek met een coronatoegangsbewijs

Bij Theater Rotterdam werken we bij alle voorstellingen vanaf 20 september met het coronatoegangsbewijs. Dit betekent dat we meer mensen kunnen toelaten, maar dat alle bezoekers een coronatoegangsbewijs in combininatie met een legitimatie moeten kunnen tonen. Hieronder lees je wat dat inhoudt en hoe je aan een coronatoegangsbewijs komt.

Drie manieren om een coronatoegangsbewijs te maken

Je kunt een coronatoegangsbewijs aanmaken in de CoronaCheck-App of uitprinten via Coronacheck.nl als je beschikt over één van de drie onderstaande bewijzen: 

 • Een negatieve testuitslag (testbewijs)
  Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. Via Testen voor toegang maak je een afspraak voor een coronatest bij een aangesloten testlocatie in uw buurt.

 • Een vaccinatiebewijs
  Bewijs van een volledige coronavaccinatie met een vaccin dat door het EMA is goedgekeurd. Vanaf 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd.
   
 • Of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs).
  Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Dan pas is het een geldig coronatoegangsbewijs.

Op de site van de Rijksoverheid kun je terecht voor de stappen die je dient te ondernemen om van je test-, vaccinatie- of herstelbewijs een geldig coronatoegangsbewijs te maken in de vorm van een QR-code, zie Rijksoverheid.nl.

Of bekijk hier een filmpje waar alle stappen in worden uitgelegd.

Het coronatoegangsbewijs is alleen geldig in combinatie met een legitimatiebewijs.

Wat gebeurt er bij binnenkomst?

Als je een voorstelling bezoekt waar een coronatoegangsbewijs verplicht is, wordt aan de ingang je QR-code gescand. Dit is je geldige coronatoegangsbewijs. Deze QR-code toon je ofwel op je telefoon in de CoronaCheck-app of heb je thuis geprint via CoronaCheck.nl.

Vergeet bij je bezoek je legitimatiebewijs niet. Bij activiteiten en voorstellingen mét coronatoegangsbewijs hoeft er geen afstand gehouden te worden.

Om verwarring te voorkomen ontvang je voorafgaand aan je bezoek nog een reminder e-mail met ons meest actuele coronaprotocol.


Voor vragen over tickets kun je ons mailen op kassa@theaterrotterdam.nl.

Het Digitale Corona Certificaat (DCC)

Vanaf 1 juli 2021 kunnen internationale bezoekers binnen de EU het EU Digitale Corona Certificaat (EU DCC) gebruiken om toegang te krijgen tot evenementen en activiteiten in Nederland.