TR vanuit huis

Als jij niet naar het theater kan komen, komt het theater naar jou: TR vanuit huis.

Op deze pagina blijven wij digitale theatrale initiatieven voor jou én je kinderen aanvullen zodat je ook tijdens je social distancing-periode je broodnodige dosis cultuur tot je kunt nemen. Bekijk registraties van onze oude voorstellingen en documentaires, luister naar onze podcast of verdiep je in online platform OFFBEAT.

Ook tippen wij op deze pagina mooie alternatieven van collega's die de aankomende periode misschien wel in Theater Rotterdam zouden spelen of alternatieven die wij gewoon heel graag met jou willen delen: TR geeft tips vanuit huis.

Kijk ook regelmatig op onze Facebook en Instagram voor meer updates over TR, onze makers en onze gastbespelers die hun dagelijkse leven over een andere theatrale boeg moeten gooien.

Bekijk en beleef

Salam
NITE
Salam
Kijk thuis vanaf de bank elke week naar kwaliteitstheater, met deze week: Salam van NITE (Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko|Schönberg+ Slagwerk den Haag). Een voorstelling uit 2018 over Abraham (Jack Wouterse) die moet kiezen wie zijn erfgenaam wordt: Izaak of Ismael. En daarmee het verhaal van een eeuwenoud, religieus en maatschappelijke conflict, teruggebracht tot menselijke verhalen over liefde, spijt, jaloezie en pijn.
URLAND herdenkt
URLAND / Theater Na de Dam
URLAND herdenkt
Op 4 mei zou URLAND herdenkt - de voorstelling plaatsvinden in Theater Rotterdam. URLAND wilde een ritueel in een ritueel in een ritueel maken, samen met studenten van verschillende toneelscholen. Nu, in tijden van corona, proberen we het ritueel op een andere manier tot stand te brengen: Een korte video, een fragment van de eigenlijke voorstelling die gebaseerd is op ‘Is dit een mens’ van Primo Levi. 4 Mei om 19:50 komt de video online, en kunnen jullie samen met ons herdenken. Op afstand en toch nabij.
Het Repelspel!
Theater Rotterdam: Pieter Kramer
Het Repelspel!
Thuis met de kinderen? En is al het huiswerk al af? Zijn alle spelletjes al drie keer uit de kast getrokken en zijn jullie toe aan iets nieuws? Ha! Dan is het nu tijd om even op te letten, want Repelsteeltje en de blinde prinses: het bordspel, is een feit.
Heimat 2 - muziekfilm
De Nwe Tijd / Productiehuis Theater Rotterdam
Heimat 2 - muziekfilm
De makers van Heimat stellen zichzelf de vraag: wat is ons scheppingsverhaal? En: moet daar geen alternatief voor komen? Voor Heimat 2 reisden de makers naar Groenland om op een smeltende gletsjer een requiem te spelen, te zien in deze muziekfilm.
Venlo
Wunderbaum
Venlo
Voor vanavond op de bank, met je familie: ga digitaal op reis naar Venlo met deze film van Wunderbaum uit 2009, waarin Venlonaren vertellen wat zij van hun stad en kunst in de openbare ruimte vinden.
PABLO
Scapino Ballet Rotterdam
PABLO
Een enerverend spektakelstuk met dans, theater en orkest over het leven van Pablo Picasso. Stuur een email naar kassa@theaterrotterdam.nl en wij mailen je de Vimeo-link + wachtwoord.
Snorro
Ro Theater: Pieter Kramer
Snorro
Bekijk de registratie van de familievoorstelling waarin de mysterieuze Snorro en zijn babbelzieke paard Wervelwind onrecht en corruptie bestrijden tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante.
 De Gelaarsde Poes
Ro Theater: Pieter Kramer
De Gelaarsde Poes
Bekijk de registratie van de familievoorstelling vol gedaanteverwisselingen, sluwe streken en messcherpe klauwen. Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt wat hij had, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn gelaarsde poes.
Zondag Thuis Theaterdag
Theater Rotterdam: Pieter Kramer
Zondag Thuis Theaterdag
Altijd al de ster willen zijn in een Pieter Kramer-productie? Grijp dan nu je kans. Met behulp van stukjes uit het script waan jij je even op het podium. Iedere zondag staat er een nieuwe scène voor je klaar! Stuur het eindresultaat van je harde werk naar ons op en wie weet gaat jouw scène misschien wel in première op het online podium van Theater Rotterdam.
Lang & Gelukkig
Ro Theater: Pieter Kramer
Lang & Gelukkig
Verfilming van de familievoorstelling waarin Assepoester gekleineerd wordt door haar stiefzussen Paris en Hilton, Roodkapje een relatie heeft met een niet zo boze wolf en prins Roderick van Oranje Nassaukade door zijn moeder wordt uitgehuwelijkt.
Stop Acting Now
Wunderbaum
Stop Acting Now
In deze film volgen we de verwoede pogingen van de Wunderbaum acteurs om de wereld radicaal te veranderen. Bekijk hier de film waarin de TR makers stoppen met acteren en overgaan tot écht handelen.
Het Waarom Beantwoord
Productiehuis TR: Mathieu Wijdeven
Het Waarom Beantwoord
Het waarom beantwoord is de eerste voorstelling van Mathieu Wijdeven bij Productiehuis Theater Rotterdam. Voor zijn vooronderzoek voerde hij gesprekken op straat en verwerkte ze in deze documentaire.
Maybe Sweden
Wunderbaum
Maybe Sweden
Speelfilm van Wunderbaum en regisseur Margien Rogaar waarin vijf jonge mensen zich terugtrekken op leesvakantie in het zuiden, waar zij worden geconfronteerd met een groep Afrikaanse vluchtelingen op doortocht. Op een bedrieglijke eenvoudige manier toont Maybe Sweden de dubbelzinnige houding van het westen tegenover de vreemdeling.

Luisteren

Helpdesk - de Podcast
Wunderbaum
Helpdesk - de Podcast
Omdat Wunderbaum al zo lang niet voor jullie – hun publiek – hebben kunnen spelen, maakten ze een podcast versie van de voorstelling Helpdesk. De oorspronkelijke voorstelling, waar Wine een Theo d’Or voor kreeg, had de focus al op de oren en wij vinden hem ook in deze luisterversie mooi werken. Speel hem onderweg of vlak voor het in slaap vallen af.
Stop Acting Now (Original Motion Picture Soundtrack)
Jens Bouttery, Wunderbaum
Stop Acting Now (Original Motion Picture Soundtrack)
Bij de film Stop Acting Now van Wunderbaum hoort natuurlijk ook een passende soundtrack. Pak je koptelefoon erbij, zoek een lekker plekje in de zon en luister mee naar officiële soundtrack, gecomponeerd door Jens Bouttery!
The Plague
URLAND
The Plague
URLAND's meesterverteller Thomas Dudkiewicz neemt je mee in de Bobby Baxter van Oran, met een hallucinerende soundscape van maestro Jimi Zoet! Lo and behold, luisterboek The Plague, elke 2 weken een deel online.
De binnenbühne
Marjolijn van Heemstra
De binnenbühne
Beluister hier de nieuwe podcast 'De binnenbühne' van Marjolijn van Heemstra, waarin zij op virtueel huisbezoek gaat bij mensen die al maanden of jaren aan een voorstelling werken die niet door kan gaan.
Eternity Spotify playlist
Davy Pieters & Jimi Zoet
Eternity Spotify playlist
Eigenlijk had TR-maker Davy Pieters nu moeten repeteren voor haar nieuwe voorstelling Eternity. Dat zit er voorlopig niet in, dus maakte ze samen met Jimi Zoet, die de muziek voor de voorstelling maakt, deze Spotifylijst met eeuwigheidswaarde.
Doe-het-zelf theater spotify playlist
Doe-het-zelf theater spotify playlist
Kom met je billen van de bank! Met behulp van onze playlist haal je gemakkelijk theater in huis. De lijst staat vol oude en nieuwe favorieten. Van kleinkunst tot kneiters van hits. Welk liedje is jouw favoriet?
Wat doe ik hier Podcast
Theater Rotterdam
Wat doe ik hier Podcast
In de podcastserie ‘Wat doe ik hier’ vertellen mensen over wat ze doen bij Theater Rotterdam, in de wereld en over hun kijk op het leven. In de eerste aflevering praat Zoë van der Kust met Walther van den Heuvel, hoofd programmering bij Theater Rotterdam.
Walk of things podcast
Boogaerdt/vanderschoot & Touki Delphine
Walk of things podcast
Walk of Things is een podcast-wandeling als oefening voor de mens om ding te zijn tussen de dingen. Boogaerdt/VanderSchoot kijkt opnieuw naar de grens tussen mens, natuur en technologie in een tijd waarin de mensheid zich de planeet op destructieve wijze heeft toegeëigend.
Studio Erasmus Podcast
Erasmus Universiteit
Studio Erasmus Podcast
De maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Eigenlijk elke maand live en gratis in Theater Rotterdam te bezoeken, maar tegenwoordig lekker te beluisteren via een nieuwe podcastreeks op Spotify!

Lezen

Theater Rotterdam vanuit huis - Het Magazine
Theater Rotterdam
Theater Rotterdam vanuit huis - Het Magazine
Balancerend op het kantelpunt tussen intelligente lockdown en versoepeling, thuiszitten en eropuit gaan, presenteren wij het online magazine Theater Rotterdam vanuit huis. We presenteren voor het eerst onze artistiek leider Alida, met aansluitend onze makers, onze programmering, ons Productiehuis TR en onze educatie. We kijken vooruit naar een toekomst waarin wij de deuren heropenen en jullie, lieve bezoekers, weer kunnen verwelkomen. Want wat missen we jullie ontzettend!
Terlantar / Ontheemd
Theater Rotterdam Educatie / Theater Na de Dam
Terlantar / Ontheemd
Theater Rotterdam maakt samen met Rotterdamse jongeren een digital magazine en een podcast over Nederlands-Indië ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Vanaf 4 mei beschikbaar.
OFFBEAT magazine
Theater Rotterdam
OFFBEAT magazine
Wat drijft ons om te maken wat we maken? In het online magazine OFFBEAT onderzoekt, bevraagt, ontsluit en ontvouwt Theater Rotterdam haar verhalen.
TR Magazines
Theater Rotterdam
TR Magazines
Stap in de felgroene proeftuin van Botanical Wasteland. Leer de koninklijke famlie van Nederland kennen of duik dieper in de voorstelling Eindspel. In onze magazines vertellen we meer.
Wereldtheaterdag
Zarah Bracht
Wereldtheaterdag
Wereldtheaterdag. Op een dag dat alle theaters gesloten zijn, voelt dat best een beetje vreemd. Zarah Bracht, theatermaker bij Productiehuis Theater Rotterdam, van wie de voorstelling Being wrong and how to admit it vandaag tijdens Festival Cement in première zou gaan, schreef daarom een boodschap over orde en chaos aan de wereld in het algemeen, en aan de theaterwereld in het bijzonder.

TR geeft tips vanuit huis

Stille Heldinnen in Rotterdam
Women Connected / OPEN Rotterdam
Stille Heldinnen in Rotterdam
Nu alle theaters gesloten zijn maakt Women Connected, het grootste podiumkunsten netwerk voor vrouwen in Rotterdam, een nieuw televisieprogramma voor OPEN Rotterdam. Een programma over de levens van Rotterdamse vrouwen, hun geheimen, de afstand en hun verbondenheid. Bekijk elke dinsdag een nieuwe aflevering!
1,5 meter DANS
Jan Kooijman
1,5 meter DANS
Jan Kooijman onderzoekt in '1,5 meter DANS' de mogelijkheden voor de danssector in een anderhalvemeter-samenleving. In een nieuwe serie spreekt hij in een lege Theater Rotterdam wekelijks met makers en uitvoerenden.
Luna en de Nieuwe Stad 6+
Rotterdams Wijktheater, Theater Zuidplein
Luna en de Nieuwe Stad 6+
Luna en haar ouders reizen hun geluk achterna en verhuizen naar de grote stad. Als ze van eenzaamheid bijna bij de pakken neer gaat zitten ontdekt ze iets heel bijzonders. Als ze zingt wordt het huis waarin ze woont paars! Bekijk nu de registratie van de muzikale familievoorstelling.
De Tolk van Java
Hummelinck Stuurman Theaterproducties
De Tolk van Java
Dit intrigerende verhaal (naar de prachtige bestseller van Alfred Birney) laat een tot nu toe onderbelicht perspectief zien: de trauma’s die vele gemengde Nederlandse en Indische gezinnen aan hun verleden overhielden. Nu ook online te bekijken.
#TROOSTPOOL
Toneelgroep Oostpool
#TROOSTPOOL
Maak kennis met #TROOSTPOOL | podium voor de nieuwe verbeelding. Met daarop iedere week nieuw werk, fijne bespiegelingen, unieke live voorstellingen én het welverdiende vervolg op een voorstelling die abrupt tot een einde kwam… De Rattenvanger is back!
ODR TV
Operadagen Rotterdam
ODR TV
(Her)beleef de afgelopen edities van Operadagen Rotterdam met de meest spraakmakende voorstellingen
Paquet
Paquet
Paquet
Op het online podium Paquet geeft een geselecteerd gezelschap van 22 artiesten en kunstenaars een rondleiding door hun hoofden en harten. Geniet van exclusieve primeurs, inspiratiebronnen en persoonlijke verhalen van o.a. Akwasi, Aafke Romeijn, Derek Otte, Elten Kiene, Marjolijn van Heemstra en Clarice Gargard.
Martin Luther King 8+
Urban Myth
Martin Luther King 8+
Martin Luther King, winnaar Gouden Krekel 2019, volgt het verhaal van de jonge Martin Luther King. Een jonge man die in zijn jeugd al een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent: “I have a dream…”. Een swingende muzikale familievoorstelling onder de regie van Jörgen Tjon a Fong!
Theatertalks
Danish Blue
Theatertalks
Babette en Jordy van Danish Blue blikken terug op hun eerder gemaakte producties en nodigen daar steeds een andere gast voor uit.
Pulchalchiajev
Huba de Graaff / Ko van den Bosch
Pulchalchiajev
Een fake opera over de neergang van een influencer. Anna Pulchalchiajev - of dat haar echte naam is weten we niet - is een succesvolle influencer. Als ze wordt beschuldigd van misleiding en dood door schuld begint haar façade barsten te vertonen.
Guerrilla 12+
Danstheater AYA / DOX
Guerrilla 12+
Guerrilla! Met dubbel r en dubbel l. Altijd klaar voor de aanval. Nee, geen gorilla, guerrilla. Spaans woord. Het betekent kleine oorlog. Tegen wat je maar wil. Een oorlogje tegen de wereld. Durf je die in je eentje aan? Vol overgave? Of zwijg je netjes? Net zoals de rest? Een coproductie van DOX en Danstheater AYA. Enjoy!
Thuis Theater Utrecht
Theater Utrecht
Thuis Theater Utrecht
Als jij niet naar het theater kunt, komt Thuis Theater Utrecht naar jou! Tijdens de Coronacrisis zie je elke vrijdag een week lang een nieuwe registratie van een voorstelling uit hun archief.
De man die alles weet 4+
Maas TD / Theater Artemis
De man die alles weet 4+
Kun je alles weten? De man die alles weet beweert van wel. In deze keynote speech voor kleuters probeert René van ‘t Hof te balanceren op het dunne koord van het allesomvattende weten. Beleef vanuit huis hoe volwassen kennis vrolijk en zonder pardon omvergelopen wordt door de nieuwsgierigheid van kleuters.
Toen wij de tijd hadden
DE VANDALEN
Toen wij de tijd hadden
Een online dramaserie over het leven dat doorgaat in isolatie: liefdes die opbloeien, angsten die voortrazen en het werk dat zich volledig naar het digitale verplaatst. Volledig in videoberichten, Skype- en FaceTimegesprekken, Instastories én geproduceerd vanuit huis.
Conny Janssen Danst - Voor thuis
Conny Janssen Danst
Conny Janssen Danst - Voor thuis
Bewegen blijft belangrijk, zeker nu we gedwongen zijn zoveel mogelijk thuis te blijven. Dus schuif de stoelen aan de kant, doe mee met de What we do at home challenge en ontdek hoe de dansers deze weken thuis doorbrengen.
Zwijnenstal
Theater Sonnevanck & de Nederlandse Reisopera
Zwijnenstal
Familievoorstelling Zwijnenstal (8+) is online te bekijken! Een spannende, humoristische voorstelling over macht, recht en onrecht. Over leiders en volgers en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt.
COURAGE
Conny Janssen Danst
COURAGE
In de zomer van 2016 was de voormalige gashouder op het Ferro terrein in Rotterdam de plek waar de wereld van COURAGE tot leven kwam. Het team van Moois maakte een registratie, met dertien dansers, livemuziek van Maartje Teussink en meer dan 8100 bezoekers.
NDTV
Nederlands Dans Theater
NDTV
Een gratis streaming-serie van NDT-balletten van bekende choreografen. Iedere week lanceren ze een nieuwe registratie. Bekijk hier wat er nu speelt, geniet, en blijf gezond!
Maas TV
Maas Theater en Dans
Maas TV
Bekijk hier de registraties van oude Maasvoorstellingen terug. Veel kijkplezier!
De Toneelmakerij
De Toneelmakerij
De Toneelmakerij
Blijf bezig met de Toneelmakerij. Op deze pagina vind je de aankomende weken steeds meer jeugdvoorstellingen, inclusief activiteiten die je thuis kunt doen. Creatief tijdens quarantaine!
Scapino Ballet Rotterdam
Scapino Ballet Rotterdam
Scapino Ballet Rotterdam
Ben je het stilzitten al zat? Ga dansen in je woonkamer! Scapino Ballet Rotterdam deelt op hun Facebook danslessen van Academy docenten én plaatst ook voorstellingen, films of documentaires van of over Scapino.

Cookies

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruik van de website te analyseren, het mogelijk te maken content van derden (zoals video's) af te beelden en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door ‘akkoord’ te klikken, stem je hiermee in. Als je niet akkoord bent, kan je via de knop ‘Instellingen aanpassen’ je voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Zo wordt je winkelmandje onthouden tijdens de bestelling en kan je inloggen op de website.

Maar cookies zijn ook nodig om de website ervaring te verbeteren. Bijvoorbeeld media van derde partijen, zoals video's, gaan vaak gepaard met cookies. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren.

Als laatste worden cookies ook gebruikt om informatie rond onze marketing-activiteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk uit te kunnen uitvoeren.

Cookie instellingen