TR gids

In deze online gids nemen we je mee door de programmering van seizoen 21-22. Aan de hand van verschillende categorieën surf je op eigen tempo langs de voorstellingen en kom je vanzelf uit bij je persoonlijke parel(s). 

Met de continu veranderende coronamaatregelen in ons hoofd, hebben wij besloten om de kaartverkoop van seizoen 21-22 in tweeën te knippen. Daarom vind je in deze online gids alleen voorstellingen die in de periode 1 september 2021 tot en met 31 januari 2022 spelen. De kaartverkoop hiervoor is al gestart.

De tweede helft van het seizoen loopt van 1 februari 2022 tot 1 juli 2022, de kaartverkoop hiervoor start op maandag 13 december 2021 om 14.00 uur.

Kijk voor de volledige programmering van seizoen 21-22 in de agenda van onze website.

Als je een voorstelling tegenkomt die je wilt opslaan voor later kun je hem toevoegen aan je wenslijstje. Klik op het ❤ icoon en de voorstelling wordt automatisch opgeslagen in jouw account. 

Veel surfplezier!

We hebben jullie gemist

Als wij iets geleerd hebben de afgelopen periode, dan is het dat kunst en cultuur, uitgaan, elkaar live ontmoeten, geen luxe is die je kunt vervangen door een dvd (of een livestream). Ach dat wisten we natuurlijk. Maar we zijn ons er des te meer van bewust geworden.

Als theaterdirecteur, maar zeker ook als bezoeker en liefhebber, was het slikken dat de deuren dicht moesten. Wij zijn er niet voor om gesloten te zijn, en leven op van het geroezemoes in de zalen, het geschuifel op de trappen, de spanning van de live ervaring, het gesprek met gelijkgestemden en andersdenkenden. Theater confronteert je met jezelf en de ander, met de tijd en de wereld waarin we leven. En theater geeft plezier, mensen om je heen, bier en (vega) bitterballen. Het prikkelt, nodigt uit en verbindt.

We hebben geleerd van het afgelopen seizoen, hebben onze artistieke visie geconcretiseerd, zijn gaan innoveren en hebben de organisatie aangepast. De seinen staan op groen. En vergeleken met vorig jaar kijken wij optimistischer naar de toekomst. Daarom presenteren wij het volledige seizoen 21-22 in één keer. Naïef? Te optimistisch? Misschien, wie zal het zeggen. Inspirerend is het zeker. Nu denken wij vooral: we gaan ervoor, let’s go!

Wij kijken uit naar alle parels van het komende, volle theaterseizoen. Naar kersverse producties, voorstellingen die al even op de plank liggen, hernemingen, old time favourites en nieuwe makers. Wij staan te trappelen om de nieuwe energie van Theater Rotterdam te delen. Waarin verbinding, meerstemmigheid, frisse geluiden en avontuur meer dan ooit centraal staan. Maar bovenal kunnen wij niet wachten om jullie, onze bezoekers, te verwelkomen en ontmoeten. Tot snel!

Walter Ligthart en Alida Dors, directie Theater Rotterdam

Willem de Kam

TR Producties

Tips van onze programmeurs

Laat je gidsen

Uitgelicht: Tracks
Verschillende theatermakers nemen je mee op hun eigen spoor, waarbij elke ruimte, hoek, gang of trap een podium kan zijn. Met de speciale serie Tracks nodigt Theater Rotterdam je uit om je op een andere manier te verhouden tot ons gebouw en onze zalen; tot theater en haar acteurs, dansers en performers; en tot alle andere bezoekers om je heen. Trek je stoute schoenen aan en ga samen met ons op avontuur.

Binnenkort vind je hier meer informatie over de Tracks!

Praktisch