Horror

Jakop Ahlbom
di 15 sep 20:15 - 21:35
  • 15 sep
    20:15 - 21:35
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

Meeslepend, spannend en visueel theaterspektakel. Alle kranten gaven deze voorstelling vier sterren. Zoals het Parool: “Horror is duister, huiveringwekkend, smerig, komisch en absurd, en bovendien zeer goed gespeeld. Opnieuw een blijk van Ahlboms eigenzinnige theatertalent."

Een oud huis wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis. De jongste zus is weggekomen maar wat is er met de oudste zus gebeurd? Als ze terugkeert naar haar ouderlijk huis wordt ze geconfronteerd met een weggestopt verleden.De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien. Het maken van Horror biedt Ahlbom de mogelijkheid om een surreële horrorwereld te creëren met special effects die in het theater niet vaak te zien zijn. De uitdaging die hij zich stelt is om de filmische effecten van horror theatraal te vertalen, om het publiek te verbazen en te laten huiveren bij schijnbaar onbestaanbare beelden en effecten. Een voorstelling die velen het afgelopen seizoen moesten missen, de Grote Zaal was bomvol, daarom krijgt u nog een kans.
 
Horror is genomineerd voor de Mimeprijs 2015. Alle kranten gaven de voorstelling vier sterren. Zoals het Parool:Horror is duister, huiveringwekkend, smerig, komisch en absurd, en bovendien zeer goed gespeeld. Opnieuw een blijk van Ahlboms eigenzinnige theatertalent."

Horror is een hommage aan het horrorgenre en past in de serie beeldende voorstellingen zonder tekst die Jakop Ahlbom de afgelopen jaren heeft gemaakt zoals Vielfalt, Innenschau, Het leven een gebruiksaanwijzing en Lebensraum.

Team

Concept en regie Jakop Ahlbom Vormgeving Douwe Hibma, Jakop Ahlbom en Remco Gianotten (assistent) Muziek Wim Conradi en Bauke Moerman Kostuums Esmee Thomassen, Kyra Wessel (assistent) Met Luc van Esch, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger, Silke Hundertmark, Sofieke de Kater, Gwen Langenberg, Thomas van Ouwerkerk, Reinier Schimmel