Poetry International 2016 - Opening NEWSPEAK

Poetry International 2016
di 7 jun 20:15
  • 7 jun
    20:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal ongeplaceerd

Het jaarlijkse feest van de poëzie

Voor de zevenenveertigste keer haalt Poetry International de beste dichters van overal ter wereld naar Rotterdam. Je hoort de mooiste gedichten in de wonderlijkste talen, omlijst door film, muziek, interviews, themabijeenkomsten en masterclasses. Een reis langs verre culturen en bijzondere verhalen, gedreven door de kunst van het woord.

De opening van Poetry International op 7 juni is in de Rotterdamse Schouwburg, van 8 tot en met 11 juni is het festival in het Ro Theater, William Boothlaan 8, 3012 VJ Rotterdam.

Van 7 tot en met 11 juni is het weer volop nieuwe dichters ontdekken en inspiratie opdoen tijdens het 47e Poetry International Festival Rotterdam. Na de feestelijke festivalopening NEWSPEAK op 7 juni in de Rotterdamse Schouwburg, verhuist het festival naar het sfeervolle Ro Theater. Daar, maar ook in en om de bruisende Witte de Withstraat, zie je de rest van de week de mooiste voordrachten van dichters van alle continenten, specials, interviews in het dagelijkse Poëziecafé, leerzame masterclasses en vertaalprogramma’s en verrassende crossovers van poëzie met film, kunst, muziek en dit jaar ook strips.

Het festivalthema is NEWSPEAK. Hoe gaan dichters om met ideologisch geladen en vervuilde taal als gevolg van framing. En hoe gaat de dichter om met nieuwe taal die ontstaat door vermenging van talen en culturen, in grote steden, online en doorspekt met slang en citaten uit film- en popcultuur? Met de dichters van het 47e Poetry International Festival, speciale gasten en publiek gaan we op zoek!


De feestelijke festivalopening NEWSPEAK is een veelkleurige poëtische parade. Alle dichters van deze 47e editie stellen zich voor met geladen gedichten. Het Mondriaan Kwartet vertolkt gedichten van Allen Ginsberg op muziek en je hoort de Anti-Synthpop van Rooie Waas.

 

Team

Opening NEWSPEAK: Laura Accerboni (Italië), Aase Berg (Zweden), Anneke Brassinga (Nederland), Sonja vom Brocke (Duitsland), Luis Chaves (Costa Rica), Maarten van der Graaff (Nederland), Esther Kinsky (Duitsland), Ruth Lasters (België), Sinéad Morrissey (Noord-Ierland), Barbara Pogacnik (Slovenië), Sergio Raimondi (Argentinië), Lisa Robertson (Canada), Abdel-ilah Salhi (Marokko), Andrej Sen-Senkov (Rusland), Jeet Thayil (India), Răzvan Ţupa (Roemenië), Ann Vickery (Australië) en Raúl Zurita (Chili).