Start Again

Nederlands Dans Theater 1
do 26 nov 20:15 - 22:15
  • 26 nov
    20:15 - 22:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

Danshorror met Carrizo/Chartier en Lightfoot/León

Start Again combineert werk van twee choreografenduo’s. Ze hebben allebei de drang om artistieke risico’s te nemen, net als het NDT, en delen een voorkeur voor interdisciplinaire dans met theatrale elementen. De Argentijnse Gabriele Carrizo en de Franse Franck Chartier richtten hun dansgezelschap Peeping Tom op in 2000. Ze werken in Brussel. Het choreografenpaar Sol León en Paul Lightfoot werkt al 25 jaar samen. In 2002 werden ze benoemd tot huischoreografen van NDT; sindsdien maakten ze meer dan vijftig balletten voor het gezelschap.

Voor Start Again maakt Franck Chartier een nieuwe choreografie. Van Gabriele Carrizo is The missing door (2013) te zien. “Een surreële thriller waarbij Twin peaks kleutertelevisie is”, schreef Trouw. Stop-motion van Sol León en Paul Lightfoot ging begin 2014 in première. Het stuk, gedanst op de melancholieke muziek van Max Richter, gaat over afscheid. Zeven dansers verbeelden de verwarrende emoties die gepaard gaan met een abrupte verandering.
 

De pers:

NRC *****
“Waan en werkelijkheid, heden, verleden en toekomst van verschillende personages slingeren om elkaar heen. (...) De sfeer heeft iets van de vermaarde televisieserie Twin Peaks, even absurd, onheilspellend en oogstrelend."

Volkskrant ****
"Sterk staaltje surrealistische danshorror bij NDT 1"

Noordhollands Dagblad
'NDT opent met 'mindfucking' programma'

Theaterkrant****
“Fenomenale beheersing in krachtige seizoensopener”

Luister naar de muziek van Max Richter uit Stop-motion via Spotify

_____
EXTRA

Voorafgaand aan de voorstelling op donderdag 26 november kun je om 19:15 een gratis inleiding in de Erker bijwonen. Deze wordt verzorgd door Saskia Bosman.