Foto Sofie Knijff

Holly Goosebumps

Het Zuidelijk Toneel
wo 26 mrt 20:15
Theater voor de oren?! Voel en hoor je favoriete soundtracks
  • 26 mrt
    20:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Soundtracks maken de film: wie kent er niet het Iiiih!-Iiih!-Iiih! van Psycho en het Tumtum- tumtum-tumtum van Jaws? 

Grensverleggend theaterregisseur Ada Ozdogan laat zich graag inspireren door iconische films en voor deze voorstelling focust ze zich op de kracht van de soundtrack. Aan de hand van filmische geluidsreferenties creëert ze haar eigen versie van Quentin Tarantino’s Kill Bill.

Zwiepende zwaarden, krakende botten, piepende deuren, krachtige kreten, iconische zinsflarden... Met een estafette van geluiden en tekstfragmenten voeren de spelers je door een labyrint van filmische referenties die je de adem benemen, je hart sneller doen slaan of je een brok in de keel bezorgen.

 

Ada Ozdogan
Ada Ozdogan studeerde af aan de regieopleiding in Maastricht en werkt rond de thema’s identiteit en ideologie. De unieke zeggingskracht van haar werk viel meteen op na haar afstuderen in visionaire en hilarische voorstellingen: haar voorstelling Grace werd in 2023 genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. Dubbelgangers werd in 2019 door de pers als één van de vijf beste voorstellingen van het seizoen gekozen. Ada maakt in 2025 en 2027 een voorstelling bij Het Zuidelijk Toneel, waarin ze aan de slag gaat met popcultuur en onze gemeenschappelijke referentiekaders.

Het Zuidelijk Toneel
Het Zuidelijk Toneel is hét gezelschap van het zuiden gevestigd in thuisstad Tilburg. Vanaf 2025 vaart het gezelschap een nieuwe koers met Sarah Moeremans als eerste vrouwelijk artistiek directeur én een vast ensemble van zes opwindende spelers. Samen met deze zes paradepaardjes, een aantal getalenteerde makers en inspirerende partners bestormt het gezelschap de grote en kleine zalen van theaters en festivals in heel Nederland en Vlaanderen. Met daarnaast elk jaar een Brabants project. Het Zuidelijk Toneel maakt voorstellingen voor een brede laag van de bevolking, iedereen is welkom en zal opgewonden door nieuwe ideeën, een gevoel van saamhorigheid en humor de zalen weer verlaten.

Team

concept en regie Ada Ozdogan, tekst Ada Ozdogan en Anne Hofstra, spel Gillis Biesheuvel, Alicia Boedhoe, Julia Ghysels en Louis van der Waal, geluidsontwerp Jip van den Dool, kostuumontwerp Daphne de Winkel, fotografie Sofie Knijff