Forest

Emke Idema
za 16 okt - zo 17 okt
Boombewustzijn als gezelschapsspel

Forest is een levensgroot gezelschapsspel (vanaf 17 jaar) en een hoorspel tegelijk, met kaarten, spelregels, geluidsfragmenten en negen medespelers. Het neemt je mee naar een andere wereld, waarin klassieke verhoudingen op losse schroeven komen te staan. Lukt het de spelers om een nieuwe wereldorde te bouwen? 

We staan op de drempel van het tijdperk van de boom, het Dendroceen. Na de Ommekeer is de boom wereldwijd heilig verklaard, en het kappen, of zelfs beschadigen van bomen, geldt als moord. De wereld zal snel verbossen, en dat heeft grote gevolgen voor onze manier van leven.

Achter ons ligt een wereld zoals we die kennen. Voor ons een wereld met een andere samenhang. Om toe te treden door het Dendroceen, hoef je alleen maar bereid te zijn. Maar gemakkelijk is dat niet: je kunt jezelf en je opvattingen uit de oude wereld niet zomaar achterlaten. Wat je wel kunt achterlaten is de angst om dat te doen.

Emke Idema ontwikkelt theatervormen die een actieve rol verwachten van het publiek. In Forest gaat het om het bouwen van een nieuwe wereldorde waarin de boom centraal staat. 

De pers over de voorstelling

“De spelers moeten met elkaar onderhandelen om te overleven: hoe kun je als gemeenschap blijven bestaan als je je radicaal moet aanpassen aan een andere soort.” - Interview Emke Idema - NRC Handelsblad

“ De deelnemers gaan de strijd aan met oprukkend bos. Confronterend actueel” De Volkskrant

"Tijdens de volgende klimaattop moet FOREST zeker op de agenda.” Theaterkrant 


Forest is onderdeel van Warming Up en wordt mede mogelijk gemaakt door ACT, een Europees samenwerkingsproject rond ecologie, klimaatverandering en sociale transitie. In een tijdperk van klimaatafbraak, massale uitsterving en toenemende ongelijkheid, bundelen we onze krachten in een project over hoop, waarbij verbindingen tussen brede perspectieven en lokale initiatieven centraal staan.

Praktische informatie
Heb je een kaartje voor FOREST? Leuk! Jouw aanwezigheid is van belang bij het spel dat altijd met minimaal 8 mensen gespeeld moet worden. Als je dus onverhoopt niet kunt komen, laat dat ons dan zo tijdig mogelijk weten via kassa@theaterrotterdam.nl.

Team

concept en tekst Emke Idema dramaturgie Guido Jansen en Hella Godee geluid Arnoud Traa vormgeving spel Judith Hofland 

coproductie STRP en het Amsterdamse Bos met steun van Fonds Podiumkunsten, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Bank Giro Loterij Fonds, het Prins Bernhard Cultuur Fonds en het BNG Cultuurfonds