Casper Koster

Beige

Sheralynn Adriaansz / Likeminds
wo 16 mrt - do 17 mrt
Pijnlijke inzichten op zoek naar Afrikaanse wortels

Als je familie wortels in Afrika heeft, ben jij dan ook Afrikaans? En kun je daar dan trots op zijn? Maar waarom eigenlijk? Waarom zou je trots zijn op iets waar je geen invloed op hebt gehad? Zijn wij even trots op onze Nederlandse wortels?

Sheralynn Adriaansz neemt haar publiek mee op een hoogstpersoonlijke reis naar wat zij denkt dat haar culturele identiteit is. Een reis vol desillusies, vergissingen, schaamte en ongemak. 

Beige is een voorstelling over wortels en nageslacht met humor, maar ook met pijn. In de confrontatie met haar grootmoeders beseft ze steeds meer dat er een heel groot gat zit waar ze haar Afrikaanse wortels had bedacht. 

Recensies

'Adriaansz vertelt met een aanstekelijke energie en leert je verschillende dingen over zwart-zijn, discriminatie en het verenigen van verschillende achtergronden.’ - Scenes ★★★★

Energiek gespeelde solo van Sheralynn Adriaansz over de zoektocht naar haar afkomst.’ - NRC

Team

concept, tekst, spel Sheralynn Adriaansz eindregie Samora Bergtop video Bouba Dola kostuum en decor Carmen Schabracq muziek en geluid Lovesupreme dramaturgie Liet Lenshoek/Likeminds tekstbegeleiding Rik van den Bos productie Leonie Baars co-productie Likeminds en Well Made