Rebuilding a Voice

King Sisters
O. 2022
za 28 mei en zo 29 mei
De vrouwelijke stem bij de lurven gevat in fysiek en vocale performance

In Rebuilding a Voice deconstrueren drie zussen de stem, op zoek naar meerstemmigheid.

Via klank en fysiek spel breken de King Sisters nieuwe vormen open, geïnspireerd door hedendaagse muziekgenres van klassiek, jazz tot pop. Zo leggen ze de veelkleurigheid van de menselijke stem bloot. 

Een voorstelling van King Sisters begeeft zich op het snijvlak van concert en performance. Hun muzikale chemie valt naadloos samen met hun zussen-dynamiek. Een monoloog wordt onderbroken door een zangstuk, een zangstuk onderuitgehaald door een performance. Centraal staat het onderzoek ‘individu te midden van het collectief’.

 

Rebuilding a Voice is een fascinerend a-capella-theaterconcert waarin het spanningsveld tussen uniformiteit en het individu centraal staat.” Theaterkrant 

“Muziektheater met een vleugje mime, een deel Clockwork Orange, een stukje Beckett, een beetje Virgin Suicides en heel erg veel nu.” Joost Heijthuijsen (dramaturg O.)

Onderdeel van

Team

Concept, muziek en spel Joske, Annelie en Marthe Koning Eindregie Jessie L’Herminez Compositie-coaching Janne Piksen Dramaturgie Elowise Vandenbroecke Licht Neal Groot Kostuum Akelei Loos Zakelijke leiding Mara Liza de Bakker Fotograaf publiciteitsfoto Lisa Schamlé 

In samenwerking met Festival Cement en Via Zuid