Livestream I read a book called: Against the loveless world

Theater Rotterdam: Khadija El Kharraz Alami
di 30 aug - zo 4 sep

Is een trialoog met drie personages, drie profeten die het oneens met elkaar durven te zijn, dat niet opzoeken, maar tegen komen en ontmoeten. Ze zijn het eens over een ding, samen in opstand tegen de liefdeloze wereld. De opstand woekert nu al een tijdje in de wereld, de revolutie is begonnen, de visioenen worden gedeeld. 

Een trialoog die ons in vorm en inhoud aan het denken durft te zetten over vanzelfsprekendheden in ons dagelijks leven. Toegankelijkheid in dit systeem, het privilege hebben van “functionerende” zintuigen: lopen, praten, zien, bewegen, schreeuwen, zingen, dansen en spelen en daar niks mee denken te kunnen doen. Éen profeet zien we en horen we, de ander horen we maar zien we niet, de andere profeet zien we maar horen we niet.

Één van de profeten zei eens: ‘Ik las het boek: Against the loveless world. Een roman geschreven door Susan Abulhawa. Ik raad iedereen aan dit boek te lezen, of delen uit het boek, hard op voor anderen om te horen, deze delen die mij bewogen het te delen met jullie.’
De andere profeet vertelde: ‘Neem plaats en ontspan, wij zijn ervaringsdeskundigen in onveilige giftige ruimtes, wij zijn zonder twijfel profeten, maar als vrouw omschreven bij de geboorte. Wij eisen een gezonde veilige ruimte en die bouwen wij met zorg en aandacht.’
Één van de andere profeten eindigde door te zeggen: ‘Tegen alle vormen van discriminatie ook die wijzelf niet aan den lijve ondervinden.

Praktische informatie

Dit gedeelte van de Track: R.I.O.T. is mogelijk om vanuit huis te bekijken. Maker Khadija El Kharraz Alami stelt de ontoegankelijkheid van theater aan de kaak door haar deel binnen deze Track open te breken en een livestream aan te bieden die voor iedereen toegankelijk is.
Deze voorstelling wordt live getoond via ZOOM en zal ca. 20 minuten duren.

Link 
Zorg dat je op tijd klaar zit voor je computer of tablet. Via een link, die later beschikbaar is kom je op de juiste pagina terecht. 

Deze voorstelling is onderdeel van de Track: R.I.O.T

Team

Titel: ‘I read a book called: Against the loveless world.’

Concept/tekst/ regie Khadija El Kharraz Alami Spel Mira Thompson, Isabelle Houdtzagers, Sam Onclin Doventolk Sam Onclin Muziek Ata Güner Illustratie Stijn Pommée