Wat doe ik hier: Mariko Shimoda

“Theater Rotterdam voelt als thuis voor mij. Dit is de plek waar we de voorstellingen van Conny Janssen Danst echt naar buiten brengen. Vier maanden lang creëren we in de beslotenheid van de studio, daarna gaan we naar Theater Rotterdam voor de finishing touch.

Meestal repeteren we een kleine week voor de première in het theater. Dit is de eerste plek waar we de voorstelling neerzetten zoals hij hoort. Hier kan Conny zien wat er nog moet gebeuren om, wat we in de studio hebben bedacht, op het toneel te laten uitkomen. Vanaf dat moment is de voorstelling echt klaar, laat Conny het los en ligt de verantwoordelijkheid bij ons als dansers om haar stuk zo goed mogelijk te brengen.

Het moment dat we naar Theater Rotterdam gaan is dan ook speciaal. Het is als thuiskomen. We blijven hier langere tijd, wat tijdens de tour bijna niet voorkomt. In plaats van met z’n allen in de bus naar het theater te reizen, stap ik nu gewoon op mijn fiets en meld ik me altijd in dezelfde kleedkamer, in dezelfde hoek. Dit is een spannende tijd. Hier hebben we de première en na een tour van zo’n zestig optredens, komen we hier ook weer thuis om de tour af te sluiten voordat we weer de studio in duiken. Als we in Theater Rotterdam staan, is voor ons de cirkel dus weer rond.”

Mariko is eind november 2019 te zien in Kiem de nieuwste voorstelling van Conny Janssen Danst.

Mariko Shimoda