Credits foto live vertellersbijeenkomst in 2019: Salih Kilic

Theater Rotterdam zoekt Rotterdamse oorlogsverhalen

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien onder de noemer Theater Na de Dam. Er worden ook door het hele land (online) jongerenprojecten geïnitieerd. Doel van deze projecten is de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog levend houden, de verhalen van overlevenden door te vertellen en generaties met elkaar en de buurt te verbinden. 

Theater Rotterdam maakt samen met leerlingen van Mavo Centraal, het Wolfert college en Montessori Mavo een voorstelling over herdenken, met deze oorlogsverhalen als uitgangspunt. Hoe ga je met zoiets groots als een oorlog om? Hoe geef je dat een plek? Helpt de huidige manier van herdenken daarbij? Of zijn er juist nieuwe vormen nodig?

Komt u uw verhaal aan ons vertellen? Of heb jij een opa/oma/vader/moeder die graag in gesprek met ons gaat?

Voor dit bijzondere project zoeken wij Rotterdammers die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en hierover in gesprek willen gaan met de jongeren die deze voorstelling maken. Op zondag 21 maart organiseren wij een online bijeenkomst waar de vertellers samen komen met de jongeren om in gesprek te gaan over de oorlog, het verwerken daarvan en de herdenking van nu. De verhalen worden gebruikt als inspiratie voor de voorstelling die gespeeld wordt op 4 en 5 mei.

Wilt u als verteller deelnemen aan de online bijeenkomst of kent u iemand met een verhaal, neem dan contact met ons op via educatie@theaterrotterdam.nl of 010 3032743.

Credits foto live vertellersbijeenkomst bij Theater Rotterdam in 2019: Salih Kilic