© Nick Helderman

Children of Happyland

Beeldend en fysiek theater over de onontkoombare onzekerheid van onze tijd

Te zien bij Theater Rotterdam en op tournee in seizoen 2021-2022.
Meer info en tickets

Happyland… ooit was het er altijd gezellig, discussies verliepen er beschaafd, de jassen waren gewatteerd, de stoelen ergonomisch en de bedoelingen altijd goed. Wie ontevreden of bitter werd, had het aan zichzelf te wijten. Toch?  

Nu steeds meer sprookjes en illusies barsten beginnen te vertonen, wordt het in Happyland ook steeds moeilijker om te geloven dat alles goed is. Niets is tenslotte zomaar goed, en dat is misschien ook beter zo. Maar hoe moeten we leven met dit ongemak, de onrust en de ontluistering? 

Children of Happyland is een allegorische wereld, tussen sprookje en nachtmerrie in. Zarah Bracht legt in deze voorstelling de zenuw van onze tijd bloot. Ze schetst met treffende beelden de dynamieken tussen fragiele ouderen en extreme schreeuwers, onzekere jongeren en agressieve verkopers, complottheorieën en genuanceerde gedachten en tussen naar adem happende ecosystemen en harde economische ingrepen. In deze beeldende en fysieke voorstelling verbeelden de acteurs een wereld die voortkomt uit gedachten over blinde vlekken en tunnelvisies, fragiliteit en verdedigingsmechanismen, betogingen en gated communities, angst en moed. 

Zarah Bracht

Regisseur Zarah Bracht (1990, Hamburg) verhoudt zich tot hedendaagse politieke en sociale thema’s, maar blijft ver van een journalistieke of documentaire benadering. In plaats daarvan onderzoekt ze de sentimenten en driften die onder de oppervlakte van maatschappelijke debatten sluimeren en vertaalt die in magisch realistische werelden. Na Wholesale Destruction en Being wrong and how to admit it is Children of Happyland haar derde voorstelling onder de vleugels van Productiehuis Theater Rotterdam.  

Team

Concept en regie Zarah Bracht spel Dennis Tiecken, Anneke Sluiters, Melyn Chow, Matteo Bifulco, Ashley Ho muziek Ata Güner scenografie Liesje Knobel lichtontwerp Hendrik Walther dramaturgisch advies Mazlum Nergiz productie Productiehuis Theater Rotterdam