© Stacii Samidin

TR Citizens #11 x José Montoya

zo 14 mei 19:00 - 21:00
Levensverhalen van Rotterdammers
  • 14 mei
    19:00 - 21:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Wat is kunst en wie bepaalt dat? Theater Rotterdam Citizens wil dat samen met gewone Rotterdammers onderzoeken.

We hebben een speciale Citizen deze editie: José Montoya, theatermaker en beeldend kunstenaar. Met veel liefde leent hij ons zijn levensverhaal uit omdat hij het belangrijk vindt dat het thema adoptie meer aandacht krijgt. Als peuter is hij geadopteerd uit Colombia en als geen ander kan hij invoelbaar maken wat het met je doet als je niet weet wie je ouders zijn, wat de naam is die je bij je geboorte kreeg, als je zelfs niet weet op welke dag je geboren bent (dan moet je dus een botscan doen, blijkt).

En dan krijg je ook nog eens te maken met de heersende opvatting onder niet-geadopteerden: maar je hebt geluk toch, je bent beter af in Nederland! Toch zegt José hierover: “Ik zie mezelf niet als slachtoffer maar als overlever. En wij geadopteerden hebben van onze zwakte, het niet weten, onze kracht gemaakt om andere lotgenoten te helpen. We zijn voor elkaar aan het zorgen.”

Geadopteerden en niet-geadopteerden, wees welkom 14 mei in de Kleine Zaal om 19 uur.

We hebben onder meer zang van rising star Neema Nekesa en een performance van Kevin Groen die niet alleen spoken word artist is maar ook gedragsveranderingexpert. Ik zeg het er maar even bij want hij gaat mensen uit het publiek kiezen voor zijn performance… Sowieso met music van DJ Cijntje, drinks and bites (we’re going vegan!)

met o.a. op de line-up:
Neema Nekesa (muziek)
Wilson Almeida (video)
Dylan Kuyper (dans)
Kevin Groen (spoken word)

DJ Cijntje (afterparty)