foto Lonneke van der Palen

Schrödingers hond

KIM KARSSEN / FRASCATI PRODUCTIES / DE WARME WINKEL
di 24 okt 20:30 - 21:40
Een absurdistisch-filosofische voorstelling van ‘een van onze grootste theatertalenten’
  • 24 okt
    20:30 - 21:40
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Krijn Boon Studio

Ik denk dus ik ben. Toch? Maar als je nou meer tijd doorbrengt in je hoofd dan daarbuiten? Als je niet kunt ontsnappen aan je eigen fantasie? Als je jezelf verliest in je dagdromen, is je fantasie dan niet werkelijker dan ‘de werkelijkheid’? Bestaat ‘de werkelijkheid’ dan nog wel? Bestaat Kim Karssen dan nog wel? En de voorstelling? 

Geïnspireerd door het psychologische verschijnsel ‘maladaptive daydreaming’ presenteert Kim Karssen haar absurdistische solo Schrödingers hond. In een bijna lege ruimte en met een bezwerende soundtrack neemt Karssen ons mee in een fantasierijke, maar ook dwangmatige gedachtewereld waar alleen Herman, een oud teletextmachientje, terugpraat. 

Over Kim Karssen
Kim Karssen (1996) studeerde in 2018 af aan de performanceopleiding in Maastricht. Ze is theatermaker en actrice en behandelt in haar voorstellingen grote thema’s op groteske en speelse wijze. Met liefde voor taal en verhalen zoekt ze met veel fantasie naar een balans tussen grap en traan. Ze schuwt de rafelranden niet en vliegt graag uit de bocht. Bij Frascati Producties was Kim eerder te zien in samenwerkingen met Florian Myjer: Bloomsbury, oorlog en vrede (Frascati Producties, 2019, nominatie BNG Theaterprijs 2021) Mephisto Park (Frascati Producties, 2019) en Mann Mann Mann (De Warme Winkel / Frascati Producties, 2022). Ook maakte ze in coproductie met Frascati Producties De grap (met Benjamin Abel Meirhaeghe). Vanaf 2022 is ze als maker verbonden aan Frascati Producties.

Uit de pers 

“Kim Karssen is een van de grootste theatertalenten van haar generatie […] Schrödingers hond is een originele, nieuwe solo, waarin ze vertelt en laat zien wat een grenzeloze fantasie allemaal kan aanrichten.” (De Volkskrant ★★★★)
 
“Fascinerende Karssen fantaseert een wereld die tegelijk wel en niet bestaat.” (Theaterkrant) 
 
“Met haar loepzuivere timing en levendige mimiek is ze de meest komische actrice van haar generatie.” Interview in het NRC over Schrödingers hond

Team

door en met Kim Karssen eindregie Thibaud Delpeut scenografie Hendrik Walther muziek Thibaud Delpeut