Dansclick 25

Korzo
wo 15 nov 20:15 - 21:55
Al vijftien jaar de springplank voor choreografietalent
  • 15 nov
    20:15 - 21:55
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Dansclick is al 15 jaar een kweekbak voor jonge dansmakers. Ze gaan op tournee met een double of triple bill. Sinds 2013 krijgen de winnaars van de BNG Bank Dansprijs een Dansclick-tour.

Op een Dansclick-avond stellen de choreografen zich voor op video, en na de voorstellingen is er de après danse, waarbij het publiek op het toneel kan napraten bij een drankje. Het publiek kan zo kennismaken met makers en dansers, en zij krijgen feedback van het publiek. Tijdens eerdere edities waren onder anderen Ann Van den Broek, Club Guy & Roni, Samir Calixto, David Middendorp, Duda Paiva, Amos Ben-Tal, Pia Meuthen, Jasper van Luijk, Shailesh Bahoran en Jens van Daele te zien.
De winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2023 is Jordy Dik. Naast de winnaar van de BNG Bank Dansprijs presenteert Korzo tijdens Danslick 25 ook zijn eigen maker Zino Schat.

Jordy Dik 
Jordy Dik is een choreograaf en community artist uit Rotterdam en huischoreograaf van Compagnie 21. Zijn voorstelling Jij en ik en alle anderen gaat over twee mensen die samen de wereld willen ontdekken. In hoeverre kunnen jij en ik invloed hebben op de wereld, zonder dat we te veel bezig zijn met alle anderen om ons heen? Het duet laat zien dat mensen altijd zullen verschillen, maar ook altijd veel overeenkomsten hebben. Soms verwarrend, maar meestal geïnteresseerd en liefhebbend. 

Zino Schat 
Zino Schat is choreograaf en artistiek directeur van Fractal. Eroica gaat over het overwinnen van onderdrukking die voortkomt uit sociale ongelijkheid en het streven naar zelfontwikkeling en groei, waarbij vriendschap en gemeenschap een belangrijke rol spelen. De dansers bewegen zich vanuit een bewegingstaal van onderdrukking, maar ontworstelen zich daar uiteindelijk aan. Het stuk zoekt op allerlei manieren naar verlichting van pijn en twijfel. 

Team

Eroica
choreografie Zino Schat geluid Simone Giacomini met nog niet bekend 

Jij en ik en alle anderen
concept en choreografie Jordy Dik compositie Oene van Geel met Margriet Jacobs, Andrea Beugger (dans) Oene van Geel en Charlotte Basalo (muziek)