foto Sofie Knijff

What ever happened to Mr. Pete?

Het Zuidelijk Toneel / Sarah Moeremans
do 4 jan 20:15 - 21:55
Een vervreemdende voorstelling over wie we nog zijn
  • 4 jan
    20:15 - 21:55
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Wie is Mr. Pete? En wie zijn wij eigenlijk? Een noodzakelijke vraag in tijden van algoritmes, digitalisering en de viering van ons geluk als vrij individu.

What ever happened to Mr. Pete is een niet voor de hand liggende voorstelling over eenzaamheid, gemeenschappelijkheid en controleverlies. Grip verliezen en het gevoel hebben daarin alleen te staan. De zoektocht is gedeeld, want ook Mr. Pete leert zichzelf kennen.

Gebaseerd op het werk van Harold Pinter, Samuel Beckett, Luis Buñuel en David Lynch maken regisseuse Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht een vervreemdende voorstelling. Luchtig, maar met filosofische stevigheid. Iedereen krijgt bij binnenkomst een koptelefoon. Iedere toeschouwer ziet de helft van het podium, en vraagt zich dus af wat de andere helft van het publiek ziet en hoort.

Extra
Deze voorstelling is onderdeel van Het Laatste Woord, een kort nagesprek onder leiding van een gespreksleider, waar je met elkaar in gesprek gaat over wat je hebt gezien. Het woord is aan de bezoeker, zo leer je ook de ander kennen, maar je bent ook welkom om enkel te luisteren.

Onderdeel van

Sarah Moeremans
Sarah Moeremans (1979) wordt in 2025 de nieuwe artistiek directeur van Het Zuidelijk Toneel. Sinds 2021 is ze betrokken als vaste regisseur en co-artistiek leider bij het gezelschap. Eerder werkte ze onder meer voor Oostpool en het Noord Nederland Toneel. Sarahs werk is filosofisch reflectief met een vleugje satire en taal als de belangrijkste bouwsteen. Sinds 2013 werkt ze vaak met schrijver Joachim Robbrecht. Bij Het Zuidelijk Toneel maakte ze o.a. de succesvoorstellingen Rijgen, What ever happened to Mr. Pete? en Shut up and play with me.

Uit de pers
“Acteur Joep van der Geest weet Mr. Pete met weinig woorden en terugtrekkende motoriek prachtig gestalte te geven. Aan de andere kant van het oudroze gordijn zal Gillis Biesheuvel als tweede Mr. Pete vast evenveel ontroering en sympathie opwekken.” (De Volkskrant ⭐⭐⭐⭐)

“Een hartverscheurend portret van eenzaamheid en vervreemding.” (NRC ⭐⭐⭐⭐) 

“Poëtisch, ontroerend, lichtvoetig en angstaanjagend toneel over de verweesde mens, die in weerwil van wat hij zelf misschien denkt, niet alleen is.” (Theaterkrant)

Team

regie en tekst Sarah Moeremans dramaturgie en tekst Joachim Robbrecht tekst en spel Joep van der Geest, Gillis Biesheuvel en Judith van den Berg met Ousmane Bangura, Luca Bötzel, Teun Donders en Myrthe van der Vuurst de Vries