foto Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong

Emoji Explosie | 8+

HNTjong / Eva Line de Boer
zo 14 jan 15:00 - 16:05
😡😍😭🤯🤩
  • 14 jan
    15:00 - 16:05
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Emoji Explosie (8+) is een visueel neon-spektakel. Een voorstelling als een game, met emoties als superpowers. Over omgaan met wat je voelt en hoe dit voor iedereen anders kan zijn.

Rollercoaster van emoties

Voor Mo loopt de spanning tijdens gym vaak hoog op. Vooral wanneer ze als allerlaatste gekozen wordt of als ze een wedstrijd verliest. Dan overvalt het haar: haar bloed begint te koken en het lijkt alsof ze ontploft van emotie. Ze voelt alle ogen op zich gericht; schaamt zich voor haar tranen en wenst dat de vloer van lava was, zodat ze zich kan teleporteren naar haar favoriete game – waar ze zich wel op haar gemak voelt. Het liefst had ze op school ook een controller om haar offline emoji’s mee te besturen.

’s Nachts in haar dromen gaan de gymzaal en de gamewereld steeds meer op elkaar lijken. Ze wordt achtervolgd door hypergevoelige basketballen, vuurt tranen af op tegenstanders en gymleraar Arend verandert in de Oppereindbaas. In deze tussenwereld durft ze haar gevoelens de vrije loop te laten en gaat ze alle challenges aan. Lukt het haar om het hoogste level te bereiken én haar innerlijke angsten in de gymles aan te gaan?

Een voorstelling als een game

Emoji Explosie is de nieuwe jeugdvoorstelling van regisseur Eva Line de Boer en HNTjong over het fascinerende gebied tussen de online en offlinewereld. Een voorstelling over emoties, lichtelijk geïnspireerd door games als Roblox, gebaseerd op gesprekken met kinderen. Een visueel neon-spektakel waarin het perspectief continu switcht. Met acteurs Ayisha Siddiqi als Mo, Paul R. Kooij als gymleraar Arend & Oppereindbaas en Roben Mitchell als alle obstakels.

"Ken je die emoji met het ontploffende hoofd? Zo voel ik mij vaak, alsof ik overloop van emoties. Dit is de voorstelling die ik mijn achtjarige zelf had gegund."
- Regisseur Eva Line de Boer

HNTjong
HNTjong maakt sinds 2013 de jeugd- en jongerenvoorstellingen bij Het Nationale Theater, onder artistieke leiding van Noël Fischer. Het theatergezelschap maakt voorstellingen voor de grote en de kleine zaal, en zowel voor kinderen als voor jongvolwassenen. 

Eva Line de Boer 
Eva Line de Boer is een theatermaker met een grote fascinatie voor de dood en het internet. Sinds haar afstuderen in 2014 maakt zij eigen werk. Ze kreeg de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeerregie (Euphoria, 2014) en de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs (Dit gebeurt allemaal tegelijk, 2016).

"De Boer maakt al enkele jaren fascinerende voorstellingen over internetcultuur bij HNTjong"
- NRC Handelsblad

Team

Regie Eva Line de Boer Spel Ayisha Siddiqi, Paul R. Kooij en Roben Mitchell Dramaturgie Martine Manten Scenografie Tim Vermeulen Video ontwerp Karlijn Milder Geluidsontwerp Harpo 't Hart Kostuumontwerp Jacob Kok Lichtontwerp Marco Alibux Rekwisieten Timo Arling Regieassistentie Esther Sloots Choreografie Winston Ricardo Arnon Educatiemakers Ashley Boermans, Lotte de Leeuw en Marjolein Paans (stage) Productie Fred van de Schilde (productieleider) Techniek Marco Alibux (1e inspiciënt), Luc Huisman, Lennert Esser, Ivo Pas en Katja Landman Kostuumatelier Iris Elstrodt, Marijne Addink, Stef Krull en Amanda van Marion Decoratelier Ruud Brouwer (hoofd), Maite Kragl, Mick Krispijn, Ron van Rijn en Michel Verboon Marketing Lisette Brouwers, Jamie Jonker en Koen Waanders, i.s.m. afdeling marketing HNT