foto Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong

Emoji explosie | 8+

HNTJONG / EVA LINE DE BOER
zo 14 jan 15:00
😡😍😭🤯🤩
  • 14 jan
    15:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Mo heeft zoveel gedachtes, gevoelens en vragen dat het soms lijkt alsof haar hoofd ontploft. Haar emoties vliegen dan alle kanten op; ze wil schreeuwen, huilen en lachen tegelijk.

Om meer grip te krijgen op haar temperament, duikt Mo diep in een nieuwe wereld: die van online game. Hier gaat ze de uitdaging aan die ze in het echte leven niet aandurft. Ze ontmoet allerlei figuren die haar emotioneel op de proef stellen en aanvullen. Lukt het hun om samen de gevaarlijkste missies te overleven?

De wereld van Emoji explosie is geïnspireerd op de wereld van videogames als Celeste en de Pixar film Inside out. Je kunt er eindeloos verdwalen, falen en opnieuw beginnen. Want hoe ga je om met emoties in een tijd waarin de emoji’s je om je oren vliegen?

Na Heidi Pippi Sissi Ronnie Barbie en Oma is een avatar is Emoji explosie opnieuw een jeugdvoorstelling over het spannende gebied tussen de online en offline wereld. Deze keer gaat het over grote emoties. Emoji explosie is gebaseerd op interviews met kinderen. 

“Emoji explosie is een intieme voorstelling vol bijzondere visuals waarbij alle soorten emoties voorbijkomen. Voor iedereen die soms extreem veel en soms onwijs weinig voelt.” - Regisseuse Eva Line de Boer

HNTjong
HNTjong maakt sinds 2013 de jeugd- en jongerenvoorstellingen bij Het Nationale Theater, onder artistieke leiding van Noël Fischer. Het theatergezelschap maakt voorstellingen voor de grote en de kleine zaal, en zowel voor kinderen als voor jongvolwassenen. 

Eva Line de Boer 
Eva Line de Boer is een theatermaker met een grote fascinatie voor de dood en het internet. Sinds haar afstuderen in 2014 maakt zij eigen werk. Ze kreeg de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeerregie (Euphoria, 2014) en de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs (Dit gebeurt allemaal tegelijk, 2016).

Team

regie Eva Line de Boer vormgeving Tim Vermeulen & Jacob Kok geluidsontwerp Harpo ’t Hart met Ayisha Siddiqi, Paul R. Kooij en Roben Mitchell