foto Anne Claire de Breij

Ground Floor

ORKATER / SUZE MILIUS / MARIJN ALEXANDER DE JONG
do 18 jan - za 20 jan
Een avantgardistische musical vol twijfel en vragen

Er is iets misgegaan. Op de begane grond zitten vijf mensen vast. Voorlopig kunnen ze de onbestemde ruimte niet verlaten. Buiten woedt een oorlog. Of een vloedgolf. Of een protestmars. Wat was het ook alweer? 

 

Hoe gedragen we ons wanneer we in het nauw zitten en we noodgedwongen met vreemden moeten omgaan? Welk leed, welke instinctieve verlangens komt bovendrijven? 

Ground Floor laat een ontmoeting zien tussen personages die openlijk twijfelen en geen vat meer krijgen op de wereld, zichzelf en de ander. Het theaterdebuut van schrijfster Maartje Wortel, is een volledig gezongen musical, met muziek van Annelinde Bruijs. Grote gebaren en herkenbare melodieën

Over de makers 
Annelinde Bruijs is componist, zangeres en actrice. Bij Orkater was ze eerder te zien in de voorstellingen Merkel en Atropa. Hiernaast studeert ze filosofie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. De compositie voor Ground Floor maakt zij in samenwerking met Muziekgebouw aan het IJ. Suze Milius is regisseur in Nederland en België. Bij Orkater regisseerde ze o.a. De familie Mansøn. Daarnaast regisseerde zij nog o.a. bij BOG., Het Zuidelijk Toneel, Wunderbaum en URLAND. Marijn Alexander de Jong maakt onderdeel uit van performancecollectief URLAND en is daarnaast ook scenograaf. Vanuit een gedeelde liefde voor collectief werken en muzikaal onderzoek slaan zij bij Orkater met Ground Floor de handen ineen en gaan de samenwerking aan met schrijver Maartje Wortel. Zij is romanschrijver en columnist (voor o.a. Trouw, Metropolis M en NRC), en schreef meerdere bekroonde boeken als IJstijd en De Groef. 

Team

tekst Maartje Wortel compositie Annelinde Bruijs regie Suze Milius en Marijn Alexander de Jong decor Janne Sterke spel en zang Annelinde Bruijs, Saskia Mees, Reinout Scholten van Aschat, Romy Vreden, Hélène Vrijdag en anderen