Pech | 8+

GEORGE & ERAN PRODUCTIES
zo 18 feb 15:00
How to beat an unfair game
  • 18 feb
    15:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Waarom heeft de een meer kansen dan de ander? En waarom hebben sommige mensen altijd pech en anderen niet?

Pech is een muzikale magisch-realistische familievoorstelling over het heft in eigen handen nemen en vechten tegen een oneerlijk systeem. In een fantasierijke wereld wordt de vinger op de zere plek gelegd van kansenongelijkheid, armoede en een kloof die steeds maar groter wordt.

Saar leeft in een stad die anders is dan alle andere steden. Er loopt een brede rivier doorheen, maar bruggen zijn er niet. Aan Saars kant van de rivier hebben mensen pech. Zakken vol met echte, tastbare, voelbare pech worden dagelijks langs de deuren gebracht. Iedereen moet ze in huis nemen, er is geen ontsnappen aan. 

Maar waar komt die pech vandaan? Waarom hebben Saar en haar vader meer pech dan de mensen aan de andere kant van de rivier? Dat is toch oneerlijk? Saar steekt de rivier over, vastberaden om een antwoord te vinden op haar vragen. Wat ze aan de overkant aantreft is misschien nog schokkender dan alle pech bij elkaar: een compleet pechsysteem van makers, planners en verdelers. Lukt het haar om te winnen van deze pechorganisatie?

Pech is mede gebaseerd op filosofische gesprekken met kinderen op basis- en middelbare scholen rondom het thema pech, het lot en armoede. Ook zijn er als voorbereiding gesprekken gevoerd met volwassenen en kinderen die de dupe zijn van de toeslagenaffaire.

Team

tekst en regie George Tobal muziek Milan Sekeris met Roos Dickmann, Sia Cyrroes, Nazanin Taheri, Peter van Heeringen en Michiel Blankwaardt