Pech | 8+

George & Eran Producties
zo 18 feb 15:00 - 16:05
How to beat an unfair game
  • 18 feb
    15:00 - 16:05
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Pech is een muzikale magisch-realistische familievoorstelling over pech waar sommige mensen meer en anderen minder mee te maken krijgen.

Saar leeft in een stad die verdeeld is door een brede rivier zonder bruggen. Aan Saars kant van de stad hebben mensen veel pech. Zakken vol met echte tastbare en voelbare pech worden dagelijks langs de deuren gebracht. Iedereen moet ze in huis nemen. Daar valt niet aan te ontkomen. 

Waarom hebben Saar en haar vader eigenlijk meer pech dan mensen aan de andere kant van de rivier? Verzet begint met jezelf een vraag stellen en dan die vraag aan een ander stellen. Saar steekt vastberaden de rivier over om antwoorden te vinden op haar vragen. Waar komt die pech vandaan, is het stom toeval, het lot, een God, een systeem of je eigen schuld?

Saar maakt een magische reis langs eigenaardige instanties en mensen die verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor het verspreiden van de zakken pech. Lukt het haar een antwoord te vinden en daarmee de pech te verslaan?

De voorstelling is tot stand gekomen op basis van filosofische gesprekken met kinderen over ‘pech’ 
en ‘het lot’

"De voorstelling ‘Pech’ (8+) is een vlot en fantasierijk theateravontuur over ongelijkheid"
★★★★ - Volkskrant

Team

tekst en regie George Tobal muziek Milan Sekeris met Roos Dickmann, Sia Cyrroes, Nazanin Taheri, Peter van Heeringen en Michiel Blankwaardt