Talking Hands | 9+

Het Filiaal
zo 10 mrt 15:30 - 16:20
Poëtisch muziektheater met een handje absurdisme
  • 10 mrt
    15:30 - 16:20
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Handen geef je. Met handen maak je contact, met elkáár en met de wereld. Handen tasten af, voelen voorzichtig of het niet te heet is. Of te koud. Ze kunnen teder zijn, maar ook tot vuisten samenballen. 

Handen zitten vol met eelt geschreven verhalen. Met handen reis je door de tijd, van de handafdrukken in oude grotten naar onze handen op toneel die stil gebaren.

Talking Hands is een cross-over voorstelling, waarin Nederlandse Gebarentaal (NGT) op een bijzondere manier geïntegreerd wordt. Met een veelzijdige cast. Zo is de tolk NGT ook professioneel danser en zijn de acteurs even handig voor als achter de camera’s. Interessante details worden live voor je neus gefilmd en groot geprojecteerd. Ud-speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. Haar Arabische klanken vloeien samen met de (elektronische) muziek van Gábor Tarján. Kortom: vijf mensen met hele verschillende achtergronden die samenwerken als vijf vingers aan één hand.

In deze voorstelling wordt de gesproken tekst en liedtekst vertaald door een tolk NGT die al zingend, spelend en bewegend onderdeel uitmaakt van de cast. Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar of je nu wel of niet gebarentaal beheerst.

Team

tekst en regie Monique Corvers video Ramses Graus en Eileen Graham compositie Gábor Tarján spel, dans en tolk NGT Mauricio de Kok zang en ud Jawa Manla spel Barend van Daal, Eileen Graham en Gábor Tarján muziek Gábor Tarján vormgeving Hiske de Goeje object- en kostuumontwerp Eva Arends lichtontwerp Alaa Minawi bewegingscoach Sassan Saghar Yaghmai lichttechniek Joris Visee & David Teekens