Diner Closed Eyes

Theater Rotterdam
vr 1 dec 18:00 - 19:30
Geniet van de lekkerste familierecepten die door chef Emmo Achthoven op tafel worden gezet
  • 1 dec
    18:00 - 19:30
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Hal

Voorafgaand aan de première van Closed Eyes op vrijdag 1 december kun je genieten van een heerlijk driegangendiner van chef Emmo Achthoven, als ode aan de meest smakelijke familierecepten uit de Afro diaspora.

Familierecepten, we kennen er vast allemaal wel eentje; de kippensoep of appeltaart van oma. De Pom die alleen je vader zo lekker kan maken, die lekkere lamscurry of bastilla met kip. In elke familie, uit alle culturen, worden recepten doorgegeven van generatie op generatie en maken we herinneringen rond samen koken en eten. Het gaat zo sinds het begin der tijden en iedereen laat iets van zichzelf achter in zo’n familierecept. Zo worden we terwijl we deze gerechten eten, mee teruggenomen in de tijd, is het verleden door eten onlosmakelijk verbonden met het heden en echoën de stemmen van onze voorouders na.

Op 1 december, ter gelegenheid van de première van Closed Eyes, heeft chef Emmo Achthoven weer een mooi menu samengesteld, dat je smaakpapillen zal laten dansen. Hij heeft zich laten inspireren door familierecepten en gerechten uit de Afro diaspora, beïnvloed door de keukens van India, China, Indonesië en Afrika. De verschillen vind je in de kruiden die de Europeanen (Nederlanders, Britten, Spanjaarden, Portugezen, Duitsers en Fransen) hebben meegenomen en geïntroduceerd.

Kom gezellig met je (zelfgekozen) familie naar Theater Rotterdam voor een mooie avond samen. Geniet van de gerechten bereid door Emmo Achthoven en zijn team, beleef de nieuwe voorstelling van Alida Dors en dans tot in de late uurtjes om het leven te vieren!

Kosten: € 34,50 (excl. Tickets voor de voorstelling).
We gaan om 18:00 uur aan tafel, in de hal van Theater Rotterdam.

 

HET MENU

Voorgerecht: West African
* Groene banaan dumpling soep met gerookte vis.
* Vega: Groene banaan dumpling soep met gerookte bloemkool.

Dit gerecht komt uit de creoolse keuken en combineert de conserveringstechniek roken van vis met de voedzame groene banaan en romige kokosmelk.

Hoofdgerecht: India
*Eendenborst met een jus van kerrie en aardappel batons en ingelegde lalo (oker) geserveerd met Paratha.
*Vega : Paneer met een jus van kerrie en aardappel batons en ingelegde lalo (oker) geserveerd met Paratha.

Dit gerecht is een ode aan de doksa met kerrie zoals wij die kennen in de Surinaamse keuken. Dit gerecht heeft zijn oorsprong in India en is met de voorouders van de huidige Hindostanen naar Suriname gekomen. De aardappel en oker complementeren het gerecht met zetmeel en een zuurtje.

Nagerecht: Mauritius
*Tartelette de ananas avec le piment rouge

Tartelette gevuld met vanille room en gestoofde ananas afgetopt met gedroogde chili en koffie crumble. Dit gerecht is een ode aan de unieke Victoria-Ananas die je kunt vinden op Mauritius.

Op deze pagina boek je alleen je ticket voor het diner. Als je nog geen kaartje hebt voor de voorstelling dan kun je die boeken via de Closed Eyes-voorstellingspagina.