Geweld & Vibrato

Huba de Graaff, HIIIT (NL)
O. Festival
di 21 mei - do 23 mei
Een onorthodoxe opera over westerse expansiedrift

Componist Huba de Graaff vond in de nalatenschap van haar ouders brieven en foto’s van haar oom van moederskant die vocht in Indonesië voor het Nederlandse leger. In scherp contrast staan alle documenten die ze aantrof bij haar Indo-opa van vaderskant. Hij bleek bevriend te zijn geweest met leden van het Indonesisch anti-koloniale verzet. De Graaff is het levende product van twee families, die de twee kanten van deze koloniale oorlog belichamen. 

De Graaff maakt naar aanleiding van deze vondsten een voorstelling zoals alleen zij dat kan: een onorthodoxe opera waarin ze het genre binnenstebuiten keert. Met originele radiotoespraken als leidraad voor de historische vertelling. Het fenomeen ‘vibrato’ wordt metafoor voor het geweld van de westerse expansiedrift: een overdonderend en geforceerd opera-vibrato.

Dagticket voor 35 euro
Op één dag O. valt zoveel te zien. Koop een dagticket en maak je eigen O. beleving van vroeg tot laat, all over Rotterdam!

Bekijk onze thema's

O. Festival for Opera. Music. Theatre. 2024

Festival for Opera. Music. Theatre.

Team

acteur/zang Xander van Vledder sopraan viool Kitty Lai cello Amber Docters van Leeuwen contrabas Vasilis Stefanopoulos HIIIT (Slagwerk Den Haag) Pepe Garcia, Mei-Li Yee, Joao Brito muziek Huba de Graaff regie Marien Jongewaard dramaturgie Melissa Knollenburg adviezen Erik-Ward Geerlings scenografie Bogi Bakker
kostuums Leila El Alaoui, Dewi Barend klankregie Nina Kraszewska productie Keshia Emke beeld Emmy Visser foto-beeld Bowie Verschuuren publiciteit Lonneke van Eden zakelijke leiding Jasper Hupkens productie HubadeGraaff, HIIIT