Martijn van de Griendt

Groeipijn

S10
zo 15 dec 20:00
Een muzikale voorstelling over een zoektocht naar veiligheid

S10 is één van de meest oorspronkelijke stemmen in de Nederlandse muziek. Met zeggingskracht en authenticiteit vertelt ze haar persoonlijke verhalen. Haar allereerste theatervoorstelling gaat over de groeipijn in haar zoektocht naar veiligheid.

Stien: “Ik wil samen met de bezoekers mijn verhaal ontdekken. Ik wil vertellen over een jong meisje die veel heeft meegemaakt, maar ook is opgekrabbeld. Een verhaal vol hoop, eerlijk verteld, zonder opsmuk.” Wanneer is er ruimte voor een nieuw verhaal? Misschien is het een ritueel van loslaten. Het loslaten van pijn en oude ideeën, en een viering van alle mogelijkheden die er in het nu liggen. Samen met haar vaste bandleden laat S10 deels vertrouwd repertoire horen, maar ook nieuwe muziek. Ze neemt je mee in het ontstaan van haar liedjes en de verhalen erachter.

Over S10
De 23-jarige artiest S10, de artiestennaam van Stien den Hollander, is inmiddels kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop. Op 17-jarige leeftijd tekende ze al haar eerste platencontract. Na haar debuutalbum Snowsniper (2019) en Vlinders (2020), welke beiden lovend werden ontvangen, bracht ze in 2022 ‘Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Mij Denkt’ uit. Met onder andere ‘De Diepte’ waarmee ze Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival. Dit album werd bekroond met een Edison in de categorie ‘Nederlandstalig’ en een 3FM Award voor ‘Beste Album’. Ze speelde het afgelopen jaar in een uitverkocht AFAS Live en tourde door Nederland met een uitverkochte clubtour. Tevens stond ze op festivals als Down The Rabbit Hole en Lowlands, en aankomende zomer op Pinkpop en Pukkelpop.

Groeipijn is meer dan een verzameling liedjes, en dat is de grote kracht. Je zou het bijna kunnen zien en beluisteren als één lang episch gedicht waarin S10 levensdrang én levensangst, liefdespijn én verlangen naar geborgenheid op onnavolgbare wijze samenbrengt.”
- Theaterkrant, Keuze van de Criticus

Info
19:00 Deuren open
20:00 Start show

 

Team

Artiest S10 (Stien den Hollander) Zang Stien den Hollander Gitaar Mick Langenberg Toetsen Joël Dieleman Producer Sam Lawalata Drums Willem van der Krabben Audio Ash Balgobind Monitor Joost Muller Licht Michiel Knoop Regie Marcus Azzini & Stien den Hollander Lichtontwerp Michiel Knoop Musical direction Joël Dieleman Producent Stichting MOTEL, Froukje Bouma Management MOTEL Artist Management, Froukje Bouma Technische productie Stijn Kierkels Producent op locatie Berend van Leer Boeker Mojo, Maarten van Vugt Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Fonds21 & Cultuurfonds