160114 Liat Waybort - Please me Please. fotograaf Rob Hogeslag (6).jpg

Please me please

Liat Waysbort/Bitter Sweet Dance
do 14 jan 20:30 - 21:30
  • 14 jan
    20:30 - 21:30
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

De verleidelijke valkuil van het behagen

Met het tweeluik Please me please neemt choreografe Liat Waysbort onze drang om te behagen onder de loep.
Het eerste deel, een solo Ivan Ugrin, werd bekroond met de publieksprijs op het festival Platform HR in Zagreb. Hij is jong, energiek en begaafd. Maar gaandeweg komen er scheuren in het plaatje van de perfecte mannelijke danser. Twijfel sluipt binnen in zijn bewegingen, door zijn sensuele presentatie en de manier waarop hij naar zijn lichaam kijkt.

In het tweede deel zien we danseressen van 60 en 66, met lichamen vol geschiedenis. Ze zijn ze zelfbewust en willen gewaardeerd worden om hun kwaliteiten, maar ze worden geconfronteerd met de standaarden waaraan ‘de senior’ moet voldoen. Ook hier rekt Please me please onze definitie van schoonheid op.

Liat Waysbort studeerde ballet, moderne dans en hiphop in Tel Aviv. In 2006 behaalde ze haar Master Choreografie in Rotterdam. Ze maakte al stukken voor Dansgroep Krisztina de Châtel, Conny Janssen Danst en De Meekers. In 2012 werd ze genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.

Team

Choreografie Liat Waysbort Muziek Nerk & Dirk Leyers, Alberto Jestern Novello, All-Recontact, Olafur Arnalds en anderen Coproductie Dansmakers Amsterdam, Dansateliers Rotterdam Met Ivan Ugrin, Amy Gale en Angela Linssen