Happy Together

Het Huis Utrecht / Espen Hjort en Mees Borgman
vr 18 dec en za 19 dec
Een fantasierijke voorstelling over de acrobatiek van het samenleven

In Happy Together staat de familie Borgman (vader, moeder, dochter en zoon) samen op het toneel

Ze construeren samen een familiegeschiedenis waarin biografie en biologie, verleden en toekomst steeds meer door elkaar heen lopen. Zo gaan ze op zoek naar wie ze zijn en wie ze kunnen zijn, als groep en als individu. Hoe kan je persoonlijk blijven groeien, zonder elkaar los te laten?

Momenten van ontmoeting en afscheid wisselen elkaar af in deze humoristische en fysieke voorstelling over de acrobatiek van het samenleven. Wie draagt wie? Kunnen ze veranderen zonder elkaar los te laten? Van generatie op generatie is dit een verhaal dat telkens opnieuw verteld wordt. Verbondenheid is een onontkoombaar gegeven – toen, nu en in de toekomst. Happy together is een samenwerking tussen regisseur Espen Hjort en performer/muzikante Mees Borgman. Eerder werkten ze onder meer samen in de voorstellingen Goat song en Casino nonstop.

Espen vertelt over de fysieke vorm en associatieve structuur van de voorstelling: “Vanuit de familie willen we kijken naar afscheid en loslaten. Het gegeven dat alles voorbijgaat, is onlosmakelijk verbonden met het familieleven. Niet alleen in de dagelijkse routine – je verlaat elkaar en komt weer terug, dat is de kern van het gezin – maar ook in bredere zin: je moet afscheid nemen van het kind dat je was, rollenpatronen veranderen, ouders worden afhankelijker. Familie is eigenlijk een voortdurende oefening in afscheid nemen. Dat klinkt misschien zwaar, maar door die afspraak dat je ook altijd weer terugkomt, krijgt het ook iets lichts.” Lees het hele interview met Espen en Mees door Sander Janssens.

Team

Idee en concept Mees Borgman en Espen Hjort
Regie Espen Hjort
Spel Erik Borgman, Nanette Kuijpers, Mees Borgman, Ster Borgman