Wit Konijn Rood Konijn

Nassim Soleimanpour
LIVESTREAM
za 13 mrt 20:00
  • 13 mrt
    20:00
    LIVESTREAM
    Thuis, Jouw tablet of PC

Op zaterdag 13 maart 2021, een jaar nadat theaters wereldwijd hun deuren sloten vanwege corona, doet Theater Rotterdam mee met de internationale theaterbeleving Wit Konijn Rood Konijn

In meer dan 60 Nederlandse theaters en in meer dan 30 landen wordt deze voorstelling op precies hetzelfde moment gespeeld. Ludwig Bindervoet van URLAND speelt de voorstelling bij Theater Rotterdam en zal pas op het podium de tekst van schrijver Nassim Soleimanpour ontvangen. Volkomen onvoorbereid zal hier het spel beginnen en kan het publiek via een livestream meekijken.

Over Wit Konijn Rood Konijn
Zonder voorbereiding, zonder repetities, zonder regisseur en met een stapel instructies stapt de acteur het toneel op. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint, geheel onvoorbereid, de eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Samen met het publiek ontdekken ze tijdens het lezen en spelen de inhoud van de internationale theaterhit Wit Konijn Rood Konijn van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour, die het stuk in gedwongen isolement schreef.

Dit stuk is sinds de première tien jaar geleden in meer dan 25 talen vertaald, waaronder het Nederlands en is al duizenden keren opgevoerd. En steeds door andere acteurs. Want wie het één keer gespeeld heeft, kent het stuk, en mag het niet nog een keer spelen.

'I feel excited, humbled and very hopeful that so many theatres will take part, I hope this sheds some light at the end of the dark tunnel’. Writer Nassim Soleimanpour

Over de acteur
Ludwig Bindervoet (1988) is in 2012 afgestudeerd als acteur aan de Toneelacademie Maastricht. Hij vormt samen met Jimi Zoet, Thomas Dudkiewicz en Marijn de Jong het performancecollectief URLAND. Zij zijn aangesloten bij Theater Rotterdam en maakten hier oa het succesvolle UR en De Internet Trilogie. Ludwig Bindervoet speelt ook regelmatig bij Toneelgroep Oostpool en werkte daar in het verleden met verschillende regisseurs als Marcus Azzini, Eric de Vroedt en Jan Hulst en Kasper Tarenskeen. 

Afgelopen seizoen maakte Ludwig zijn eerste solovoorstelling Patroon bij productiehuis De Nieuwe Oost in coproductie met URLAND. 

Praktische informatie
De livestream duurt tussen 60 en 90 minuten en is zonder pauze.

Team

Schrijver Nassim Soleimanpour Acteur Ludwig Bindervoet Producent Aurora Nova