Theater Rotterdam 4 mei

Theater Na de Dam
ONLINE PROGRAMMA
di 4 mei 20:02
Herdenken en Herinneren

Op 4 mei staat Theater Rotterdam stil bij de Dodenherdenking. Omdat we nog niet live bij elkaar mogen komen, presenteren wij vanaf 20:02 uur een online theaterprogramma.

Door omstandigheden zijn wij genoodzaakt het programma van TR 4 mei aan te passen. Helaas kan URLAND Herdenkt op deze dag niet doorgaan en wordt deze muzikale reis naar een andere datum verplaatst.

Theatermakers en artiesten in heel Nederland zetten zich ook dit jaar in om deze dag van extra betekenis te voorzien onder de noemer Theater Na de Dam. Theater Rotterdam zet op dinsdag 4 mei een bijzonder online programma neer in samenwerking met leerlingen van Mavo Centraal en Wolfert ISK .

De leerlingen van Mavo Centraal en Wolfert ISK verdiepen zich onder leiding van theatermaker(s) Pleun Peters en Jasper Vaillant in de geschiedenis van Rotterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de korte film Doortocht.

Ook kun je in het online programma het gedicht 3x2 van Dichter des Vaderlands Lieke Marsman lezen.
In 3x2 minuten beleven we drie perspectieven tijdens de Nationale Herdenking.

Lieke Marsman ('s-Hertogenbosch, 25 juli 1990) is een Nederlandse dichteres, woonachtig te Amsterdam. In januari 2021 is zij voor de periode van 2021-2023 benoemd tot Dichter des Vaderlands als opvolger van Tsead Bruinja.

Team

Doortocht
Bedacht en gemaakt door Pleun Peters en Jasper Vaillant Met Alicia Mendes, Lisa Kleintert, Aadharshinii Shekhar, Arshma Ghauri, Kerem Kaya, Ferhat Avci, Salaheddine Azerkan Gebaseerd op Het boek 'Daar praat ik niet over' van Anjes Wolfs-Driessen. Camera Marte Bosma Techniek Michiel Struijk, Laura van Dijk Productie Mynou van der Linde

Gedicht 3 x 2 minuten
Gedicht geschreven door
Lieke Marsman

Samenwerkingspartners programma 4 mei Theater Na de Dam, MAVO Centraal en  Wolfert ISK, URLAND, Annelinde Bruijs en Studenten Codarts Muziektheater