TR te koop

Theater Rotterdam: Naamlooozz
za 29 mei 10:00 - 20:00
Draag bij aan nieuw werk van Rotterdamse kunstenaars

Op zaterdag 29 mei is TR te koop! Het kleurrijke werk van streetartist Naamlooozz (Kenneth Letsoin), waardoor de gevel van TR in een kunstwerk veranderde, wordt in stukjes gezaagd en voor een bedrag naar keuze verkocht. 

Wat staat er te gebeuren?
Een jaar lang heeft de gevel van Theater Rotterdam dienst gedaan als kunstwerk. Het is tijd om dit te koop aan te bieden en TR terug te geven aan de stad. Op zaterdag 29 mei zal streetartist Naamlooozz (Kenneth Letsoin) zelf zijn kleurrijke werk in stukjes zagen en voor een bedrag naar keuze verkopen. Je bepaalt niet alleen zelf de prijs, maar je wijst ook het stukje aan dat je graag wilt hebben en in welke maat. Het wordt dan ter plekke voor je uitgezaagd, van een handtekening en een QR-code voorzien. Door de QR-code te scannen kun je de transformatie van TR Schouwburg herbeleven. 

Draag bij aan nieuw werk van Rotterdamse kunstenaars
Koop je een stukje TR, dan ben je niet alleen de eigenaar van een Rotterdams kunstwerk, maar je bijdrage komt ten goede aan het realiseren van een nieuw werk in de permanente kunstcollectie van TR Schouwburg: Beeldspoor. We vragen Naamlooozz en Sbontje een werk te maken speciaal voor deze collectie. Als een herinnering aan dit afgelopen jaar. Een ode aan veerkracht en hoop. Theater Rotterdam maken we met elkaar. 

Praktische informatie
Locatie: TR Schouwburg
Tijd: Kies een tijdslot naar keuze
Prijs: Give what you want (voor minimaal de prijs van een kopje koffie)

Waarom was de gevel ook alweer ingepakt?
Het is een ode aan de continue verandering waar iedereen zich toe te verhouden heeft. Alles is in beweging. Ook bij TR. Met Alida Dors als artistiek directeur is een nieuwe tijd aangebroken. Het inpakken van de gevel staat symbool voor deze transformatie en voor de overgang naar nieuwe ideeën, verhalen en vormen. Marijn Alexander de Jong (theatermaker, scenograaf en lid van performancecollectief URLAND) en John Thijssen (hoofd techniek TR) bundelden hun krachten en timmerden in augustus het gebouw dicht. Ondanks de strenge restricties in het najaar bleven de deuren op een kiertje open. Ondertussen voltrok zich buiten een tijdelijk kunstwerk, als symbool voor flexibiliteit en wendbaarheid. Een kunstwerk dat tijdens de lockdown, die vanaf december 2020 opnieuw inging, dag en nacht voor iedereen toegankelijk was. 

De kunstenaars
Stephan Bontje (SBontje) was de eerste kunstenaar die de houten panelen van TR schouwburg van kunst voorzag. Kunstenaar Stephan Bontje (bekend als Sbontje), geboren en getogen in Rotterdam, studeerde in 2011 af aan de Willem de Kooning Academie. Hij werkte als art director bij Sid Lee, waar hij internationale campagnes maakte voor merken als Adidas, Red Bull en Cirque du Soleil. Tevens was hij hoofd producent en curator voor de Sid Lee galerie waar hij events en diverse expo’s realiseerde.

Naamlooozz (Kenneth Letsoin) nam het stokje van hem over en zijn werk is op 29 mei te koop. Kenneth Letsoin maakt vooral kunst op straat (muurschilderingen, afvalinstallaties) maar hij maakt ook werk in zijn atelier. Kenneth is een vrijbuiter en maakt vooral abstract expressionistisch werk. Zijn imposante muurwerken ogen krachtig, geconcentreerd en dynamisch. Daarnaast kan je hem kennen van zijn kleurrijke beestjes en vogeltjes her en der verspreidt door de stad.

Er zijn twee manieren om een uniek stukje kunst te kopen

  • Boek een tijdslot om live bij TR een eigen stukje gevelkunst uit te kiezen. Betalen kan terplekke via het principe pay what you want.

  • Ga je liever niet de deur uit? Kies dan voor de optie thuisbezorgd. Let op, we bezorgen alleen in Rotterdam en in de week van 31 mei t/m vr 4 juni.

“ De transformatie van de schouwburg is een ode aan de continue verandering waar iedereen zich toe te verhouden heeft. Niets staat vast. Alles is in beweging.”   Alida Dors