2021: Een ruimtereis 4+

Het Laagland
zo 10 okt 15:00 - 16:00
Houtje-touwtje sciencefiction met veel muziek
  • 10 okt
    15:00 - 16:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Twee astronautjes in spe laten hun fantasie sneller reizen dan het licht. Kleutersciencefiction geïnspireerd op 2001: a space odyssey.

Bedtijd. Tandenpoetsen, verhaaltje lezen, welterustenkus. Het licht gaat uit, en dan kunnen de avonturen beginnen. Wat gebeurt er allemaal in je dromen vannacht? 

In 2021: een ruimtereis wordt de slaapkamer een lanceringsplatform. De ruimtereizigers maken zich klaar voor de lancering. De één vol hoop, de ander met knikkende knieën. Hoe donker is het in de ruimte? Mag het licht aanblijven? Hoe hoog kun je eigenlijk het heelal in? En wat als het fout gaat? Maar drie, twee, één … daar gaan ze, het avontuur van de nacht tegemoet.

2021: een ruimtereis is een voorstelling voor iedereen die nog weet of juist vergeten is hoeveel durf ervoor nodig is om in slaap te vallen, in het donker te stappen en niet te weten wat er op je afkomt. Een ode aan verbeeldingskracht, moed en de film 2001: a space odyssey met gewichtloze dromen, buitenaardse humor en live gemaakte geluidseffecten.

Team

Regie & concept Lennart Monaster Tekst Sanne Schuhmacher Spel Joris Erwich & Kyra Bououargane 
Compositie Joris Erwich Dramaturgie Yentl van Stokkum Regie-assistentie Nina-Elisa Euso Decorontwerp Douwe Hibma Kostuumontwerp Dieuweke van Reij Lichtontwerp Wilfred Loopstra
Techniek Roger Foxius Beeld & grafisch ontwerp Tetsuro Miyazaki & Studio Denk