Grief and Beauty

NTGent
vr 5 nov 20:00 - 21:35
Acteurs en ervaringsdeskundigen over afscheid en dood
  • 5 nov
    20:00 - 21:35
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal
    Geweest

Hoe gaan we om met de dood, in en aan het einde van het leven? Hoe staan we bij, hoe rouwen we en nemen we afscheid? Kan de dood op scène worden verbeeld? Met Grief & Beauty presenteert Milo Rau het tweede deel van zijn Trilogie van het Private Leven.

Hoe verhouden we ons tot de dood, tijdens ons leven en aan het einde daarvan? Hoe vergezellen we iemand in de laatste momenten? Hoe nemen we afscheid en hoe rouwen we? Wat blijft er over aan het eind van een leven? 

De laatste jaren reconstrueerde Milo Rau met zijn toneelstukken een geschiedenis van Vlaanderen en België. In Five easy pieces (2016) reconstrueerde Rau het verhaal van de Dutroux-affaire met kinderen. Lam Gods (2018) was een portret van de Gentse stedelijke samenleving. Met Familie – een stuk dat in 2019 in première ging vlak voor de pandemie uitbrak en de theaters moesten sluiten – liet hij aan de hand van de zelfmoord van een compleet gezin zien dat de Westerse samenleving op de rand van de afgrond staat.  

Na een jaar van eenzaamheid en gesloten culturele instellingen pakken Milo Rau en zijn team een thema aan dat al vele jaren centraal staat in zijn werk: afscheid en dood. Grief & beauty is een stuk over rouw en schoonheid.

Samen met NTGent-acteur – Arne de Tremerie (28) – spelen nog vier andere professionele en niet-professionele acteurs. Allemaal kwamen ze op een of andere manier in contact met de dood. Omdat ze iemand verloren hebben, omdat ze zelf erg ziek zijn en nog één keer op een podium willen staan, omdat ze in hun professionele leven dagelijks met de dood moeten omgaan, of eenvoudigweg omdat ze als acteur of zanger al vele malen een (theater)dood stierven.

NL en ENG gesproken
NL en ENG boventiteling

Onderdeel van:
Vlaamse lijn

Team

Regie Milo Rau Tekst Milo Rau & ensemble Spel Arne de Tremerie, Anne Deylgat, Princess Isatu Hassan Bangura, Gustaaf Smans, Johanna B. (op video) Dramaturgie Carmen Hornbostel Coach & medewerker dramaturgie Peter Seynaeve Kostuum- & decorontwerp Barbara Vandendriessche Compositie Elia Rediger Live muziek Clémence Clarysse Camera & video-ontwerp Moritz von Dungern Lichtontwerp Dennis Diels