Tori 6+

HNTjong
zo 7 nov 15:00 - 16:15
Kleurrijk beeldend theater naar het bekroonde boek van Brian Elstak
  • 7 nov
    15:00 - 16:15
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal
    Geweest

Drie kinderen vechten voor hun vader in Tori, een muzikale voorstelling naar het gelijknamige boek van Brian Elstak en Karin Amatmoekrim. 

Tori gaat over drie mensenkinderen: Cel, Bones en Zi. Hun vader, de reuzenschildpad Jean-Michel, is een echte toriman. Als hij vertelt, komt de hele wereld luisteren. 

Dan rijdt er een geblindeerde limo door het verhaal. Het is Vos, die akelige plannen heeft met Jean-Michel. Maar de drie kinderen schieten hun vader te hulp. Gewapend met een potloodzwaard waarmee je tekeningen levend maakt, het Colossusschild waarmee je onkwetsbaar bent en een klauw die je de kracht van honderd tijgers geeft. Kunnen ze daarmee op tegen Vos en zijn boevenbende?

Brian Elstak won in 2018 een Zilveren Penseel voor Tori, dat hij maakte met Karin Amatmoekrim. Schrijver Maarten van Hinte en regisseuse Marjorie Boston maken van het boek een voorstelling waarin hiphop, illustraties een theater samengaan op live DJ-beats.

Over Brian Elstak
Het werk van beeldend kunstenaar Brian Elstak was al te zien in het Stedelijk Museum. Hij maakt onder meer albumcovers en werkte mee aan videoclips van internationaal bekende hiphopartiesten. In 2018 won hij de Zilveren Penseel voor Tori. Schrijver Maarten van Hinte en regisseur Marjorie Boston van RIGHTABOUTNOW INC. maken van Elstak’s Tori een voorstelling waarin theater samengaat met animatie live DJ-beats. Tori is het eerste deel van het drieluik Tori, Trobi en Ogri/Lobi.

Team

tekst Maarten van Hinte naar Tori van Brian Elstak regie Marjorie Boston RIGHTABOUTNOW INC.) dramaturgie Martine Manten scenografie Lennert Esser beeld Brian Elstak en Dewy Elsinga (Butterfingaz) kostuums Iris Elströdt licht Marco Alibux geluid Rutger Bouwman en Robbert Weinen met Leandro Ceder, Ivan Words, Ritzah Statia en Gustav Borreman DJ Jasmine Perez met dank aan Joop Spies en Lukas Tulkens mede mogelijk gemaakt door Stichting de Versterking en Stichting Boekids