Jan Hoek

Hans en Griet 7+

De Toneelmakerij / Silbersee
zo 14 nov 15:00 - 16:20
Hans en Griet verdwaald in de nachtelijke stad
  • 14 nov
    15:00 - 16:20
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

Engelbert Humperdinck maakte van het sprookje van Hans en Grietje een opera waarin hij veel volksliedjes verwerkte. De Toneelmakerij en Silbersee komen met een nieuwe, eigentijdse bewerking.

Hans en Griet dwalen nu eens niet door een bos, maar door de verlaten straten van een grote stad. Hun ouders hebben ze de straat op geschopt. Ze ontmoeten wonderlijke figuren, zoals de Patatduif, met zijn duidelijke meningen, de Nachtvlinder die hun een fantastische nacht belooft, en de Draaiorgeldraaier met zijn valse orgeltje. Gaan Hans en Griet ooit nog terug naar hun ouders of doppen ze voortaan hun eigen boontjes? 

Hans en Griet is een bitterzoete mix van opera, drama, zang, hiphop en dans. Een nieuwe bewerking van een grimmig sprookje van Grimm voor de hele familie. Een verhaal over volwassen worden in een stad die verrassend veel op Rotterdam lijkt. 

“Het is niet erg om te verdwalen, dan kom je nog eens ergens”

Recensiequotes

“Magisch muziektheater vol wonderlijke personages, grappige én behoorlijk enge avonturen” 
Theaterkrant, keuze van de criticus 

“Hans en Griet is een moderne en originele make-over van het klassieke sprookje” 
Volkskrant

“Vormgeving en muziek zijn prachtig”
“Een grote dosis spelplezier”
NRC Handelsblad 

Let op!
In de voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscopische effecten

Toolkit

Stel je eens voor dat je net als Hans en Griet helemaal de weg kwijtraakt in de grote stad. Dan zou het toch superfijn zijn als je een survival kit bij je had?
De Toneelmakerij en Silbersee hebben daar iets op bedacht; Dwaal straks net als Griet rond in de buurt van de schouwburg, terwijl je naar operamuziek uit de voorstelling luistert en zet al je survival skills in om daarna heelhuids weer bij het theater terug te komen.

Vanaf een week voor de voorstelling kunnen bezoekers een gratis survival kit afhalen. Een doosje vol inspirerende opdrachten (uitgerust voor 4 personen) en mooie muziek om je eigen Griet queeste te beleven. Het enige wat je zelf nodig hebt is een telefoon met koptelefoon/headset voor iedere deelnemer of een telefoon met speaker. De dwaaltocht duurt ongeveer anderhalf uur en is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar (waarvan minimaal een volwassene). Af te halen bij TR Schouwburg Mauritstraat 6, receptie artiesteningang. Zo lang de voorraad strekt!

Team

muziek Engelbert Humperdinck en Genevieve Murphy libretto Jibbe Willems regie Paul Knieriem muzikale leiding Romain Bischoff met Laura Bohn, Jan-Paul Buijs, Yung-Tuan Ku, Arnout Lems, Genevieve Murphy, Nienke Nasserian, Carl Refos, Michaela Riener en Rop Verheijen