Geel | 2+

Mime Wave
zo 6 mrt 15:00 - 15:35
Een muzikaal mimespel in een gele stad
  • 6 mrt
    15:00 - 15:35
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal
    Geweest

Alles is geel in de wereld van Geel. En dan verschijnt er ineens een blauw eitje. Wat doe je met zo’n indringer? 

In Geel neemt Anastasiia Liubchenko het publiek mee in een wereld waarin alles, maar dan ook echt alles, geel is. Ook de bezoekers zitten op gele kussentjes. Geel is de kleur van de zon, van blijdschap. Met haar mimespel laat Liubchenko allerlei bewoners van haar wereld tot leven komen. De live muziek van Thijs Felperlaan en Yung-Tuan Ku verhoogt de sfeer en de magie. Het is genieten in de gele stad. 

Maar dan komt blauw de voorstelling binnen. Dat is niet onze kleur. Dat kennen we niet. In de strijd van geel tegen blauw ontstaat er iets onverwachts.

Onderdeel van:
Met de hele familie

Over Anastasiia Liubchenko
Liubchenko studeerde af in Kiev (Oekraïne) in pantomime en regie voor animatie. Daarna volgde ze de mimeopleiding in Amsterdam. Ze speelde in kinderproducties en maakte vier voorstellingen voor volwassenen. Daarnaast schildert ze; dat is ook een vast onderdeel van haar theatervoorstellingen. Van Gogh en de vele schakeringen geel in zijn schilderijen zijn een belangrijke inspiratiebron voor Geel. Haar schilder- en theaterstijl kenmerken zich door fantasie, humor en relativering. Ze werkt met thema’s die een sociale dimensie hebben en gaat emoties niet uit de weg.

“Dat het mengen van kleuren voor jonge kinderen iets magisch is, hebben de makers van de 2+-voorstelling Geel goed begrepen. Dat ze dit vervolgens in een heldere, komische, muzikale en betekenisvolle verhaallijn hebben weten te vertalen, is zeer bewonderenswaardig.”

Theaterkrant, keuze van de criticus

Team

concept Anastasiia Liubchenko eindregie Sanne Zweije dramaturgie Dorien Folkers scenografie Iris Box licht Neal Groot van en met Anastasiia Liubchenko, Yung-Tuan Ku en Thijs Felperlaan