De Baron van Münchhausen | 7+

Theater Sonnevanck / DIEHELEDING
zo 13 feb 15:00 - 16:05
Fantastische verhalen op hiphopbeats
  • 13 feb
    15:00 - 16:05
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal
    Geweest

De baron van Münchhausen was een Duitse edelman die lang geleden héél belangrijk was in een of andere oorlog. Nu kennen we hem alleen nog door de wonderlijke avonturen die hij heeft beleefd, en waarover hij aan iedereen wil vertellen die het maar horen wil. Rappende soldaten, breakdancende paarden, kanonskogels die inslaan als de beat. De baron is een baas. Maar… is het allemaal wel echt gebeurd?

Hiphoptheatercollectief DIEHELEDING en Theater Sonnevanck brengen samen het waargebeurde verhaal van de baron van Münchhausen, een man die zo overtuigend kan liegen, dat je af en toe vergeet dat je naar een leugenaar luistert. Maar wanneer is iets liegen en wanneer is het fantasie? Is liegen altijd slecht? En waarom de waarheid spreken, als de leugen een beter verhaal oplevert?

De baron van Münchhausen is een muzikale familievoorstelling die zoekt naar de waarde van de waarheid en de verleiding van het liegen. Want liegen de helden van nu helden, de beroemde rappers, vloggers en modellen op tv, niet ook allemaal een beetje? 

Team

Tekst en muziek DIEHELEDING Regie Jip Vuik dramaturgie Daniël van Klaveren met Nick Livramento Silva, Steven Ivo, Dalorim Wartes, Merel Pauw