Snackbar | 12+

De Toneelmakerij
do 10 mrt 20:15 - 21:15
Over de moed om op te komen voor jezelf en voor een ander
  • 10 mrt
    20:15 - 21:15
    TR Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal
    Geweest

Snackbar gaat over een urgent onderwerp dat alle jongeren raakt: grensoverschrijdend gedrag. Of je nu slachtoffer of dader bent, of alleen maar toekijkt, de gevolgen zijn vaak ingrijpend. Wat zou jij doen?

Elke middelbare scholier heeft het weleens meegemaakt: er worden grenzen overschreden waar iemand de dupe van wordt. Wat doe je dan? Wanneer sta je op – voor jezelf of voor een ander? Snackbar moedigt jongeren aan om hun eigen grenzen aan te geven en die van anderen te respecteren. En dat is helemaal niet zo makkelijk. 

Regisseur Timothy de Gilde weet als geen ander beladen onderwerpen bespreekbaar te maken voor jongeren. Snackbar is een voorstelling over loyaliteit, schaamte en de moed die ervoor nodig is om de confrontatie aan te gaan. Een pleidooi voor opstaan en het doorbreken van de stilte.

Nagesprek

Na afloop van de voorstelling Snackbar is er een nagesprek over de voorstelling. Seksueel misbruik komt in Nederland ontzettend veel voor. Uit de statistieken blijkt dat seksueel misbruik steeds meer online plaatsvindt en dat daarmee de leeftijd van zowel slachtoffers als daders steeds lager wordt. Daarom praten we na de voorstelling graag door met degenen die dat willen. Aan het eind van het gesprek informeren we bezoekers waar zij individueel zouden kunnen doorpraten over dit onderwerp, wanneer gewenst. 

 

Recensies

"Dwingt elke bezoeker, zeker de bezoeker die met kinderen komt, tot uitgebreid napraten."
De Volkskrant ★★★★

"Een pijnlijke maar moedige confrontatie, vol ongemak en schaamte, volgt."
De Telegraaf ★★★★

"Acteurs leveren mooie rollen af."
Het Parool

"De voorstelling stemt tot nadenken. Ben je even schuldig als de dader als je wegkijkt?"  
Scènes ★★★★

"Een sterk en schurend pleidooi tegen wegkijken en verzwijgen."
Theaterkrant

 

Team

tekst Magne van den Berg regie Timothy de Gilde dramaturgie Paulien Geerlings scenografie Julian Maiwald kostuums Timothy de Gilde lichtontwerp Gé Wegman muziekontwerp Wessel Schrik spel Yamill Yones, Michiel Nooter, Roos Bottinga en Manouk Pluis

Met dank aan Khadija El Kharraz Alami, Theater De Krakeling, STIP Theaterproducties