URLAND doet De Götterdämmerung

Theater Rotterdam: URLAND
O. 2022
do 26 mei - zo 29 mei

Performancecollectief URLAND duikt in het werk van de onvolprezen theatervernieuwer Richard Wagner.

Wegens ziekte is deze voorstelling helaas geannuleerd.

Al sinds hun eerste samenwerking (De Gabber Opera, 2010) zijn de vier URLAND’ers gefascineerd en geïnspireerd door de megalomane en dweperige Gesamtkunst van Wagner. Maar waarom? Het foute randje? Het mythologische, het fantastische, het masculiene? Of misschien zelfs het gewelddadige element? Ontrafel de Gesamtkunst. Wat is wagneriaans en waarom weet dit ons zo te raken?

‘URLAND doet’ is een speelse reeks met anti-theatrale experimenten. Het zijn stoute dromen, exclusief te zien in de studio van TR William Boothlaan. URLAND geeft in deze reeks hun antwoord op de veelvoudigheid en complexiteit van de absurde werkelijkheid. Drie weken werken, één week tonen. Geen woorden maar daden.

Onderdeel van

"Zo zou universele kunst eruit kunnen zien." Berthe Spoelstra over Elckerlijc

“Wat doe je als makerscollectief wanneer je al vanaf de studietijd met Wagner vergeleken wordt maar geen Ring wilt produceren? Op een geheel eigen wijze gaat Urland op zoek naar het rijngoud. Ik laat me graag verrassen.” Joost Heijthuijsen (dramaturg O.)

Team

Concept URLAND Van en met Jimi Zoet, Marijn Alexander de Jong, Thomas Dudkiewicz en Ludwig Bindervoet Dramaturgisch advies Florian Hellwig Grafische vormgeving Ruben Verkuylen Fotografie campagnebeeld Sandra Zegarra Patow Styling campagnebeeld Perrine Philomeen Productie URLAND

Coproductie met Theater Rotterdam