Het grote straatberaad

Warming Up Rotterdam
vr 15 okt 19:00 - 20:00
Het klimaat verandert. Maar wat doen we ermee?
  • 15 okt
    19:00 - 20:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Schouwburgplein

Het klimaat verandert. Maar wat doen we ermee? Tijd voor een ongewone vergadering voor gewone mensen. 

Tijdens dit interactieve programma ga je in gesprek met je buren en kennissen over het klimaatvraagstuk en over welke toekomst jullie voor je zien. Video's, muziek en opdrachten helpen je op weg. Van zwerfafval in de buurt tot sociale ongelijkheid, van een wormenhotel tot de blinkende sterrenhemel in de lucht, het woord is aan jullie!

De uitkomst is een Straatverklaring, een actieplan voor jullie zelf, voor de overheid of voor het bedrijfsleven. Wij verzamelen de input van alle Straatberaden in Nederland op de website hetgrotestraatberaad.nl. Dit interactieve platform vormt uiteindelijk de Klimaatverklaring van Nederland, die we overhandigen aan de overheid.

Het grote straatberaad is onderdeel van Warming Up Rotterdam. Van dinsdag 12 t/m zondag 17 oktober presenteren wij een spannend programma waarin transitie naar een – duurzamere- samenleving op uiteenlopende manieren wordt voorgesteld.

Het Grote Straatberaad is een initiatief van Warming Up, de artistieke campagne die door middel van het vertellen van verhalen, ieders verhalen, een bredere groep mensen bij het veranderende klimaat wil betrekken. Onder de vlag van Warming Up gingen eerder al film-, theatermakers en beeldend kunstenaars aan de slag. Met Het Grote Straatberaad bieden we een podium aan iedereen. Ieder van ons - u, ik en de buurvrouw - komt aan het woord. Hoe willen we met elkaar samenleven in een veranderende wereld?