Livestream: Revolutionary Road

Theater Rotterdam: Erik Whien
I.s.m. ITA LIVE
zo 19 dec 20:00
In samenwerking met ITA Live

Speciale livestream editie.

Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in de buitenwijk van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar.

Misschien moeten ze alles wel achter zich laten: de saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Vrij zijn, een nieuw leven beginnen in Parijs. Maar het besluit om een nieuw leven te starten heeft meer gevolgen dan verwacht. Niet alleen voor Frank en April, ook voor de mensen om hen heen.

Naar Richard Yates' hartverscheurende roman

Met zijn indringende gevoel voor psychologie kruipt Richard Yates in de hoofden van zijn personages, wier innerlijke levens nooit zo aangeharkt zijn als hun gazonnetjes. Het veel geprezen Revolutionary Road fileert de droom van het gelukkige gezinsleven, en is in de ogen van velen een moderne klassieker.

Erik Whiens Revolutionary Road is de eerste toneelbewerking van het wereldberoemde boek, met acteurs Jacob Derwig, Malou Gorter, Teun Luijkx en Alejandra Theus als de bewoners van de burgerlijke buitenwijk. Een voorstelling over de diepste onvolkomenheden van de mens. Over ontsnappen, maar niet aan jezelf kunnen ontkomen.

Herneming 

Revolutionary Road behoorde tot de officiële juryselectie van het Nederlands Theater Festival 2018 en Alejandra Theus kreeg een nominatie voor de Theo d’Or 2018, voor haar rol als April Wheeler. Na een succesvolle speelperiode in seizoen 2017/2018 keert Revolutionary Road met de originele cast eind 2021 terug in de theaters.

Recensies

“Glashelder en tot op de millimeter precies geregisseerd” - NRC

“IJzingwekkend goed” - Groene Amsterdammer

“Meesterlijk pingpongen Derwig en Gorter met rake, veelzeggende zinnetjes” - de Volkskrant

“Heerlijk acteurstheater” - Trouw

Teun Luijkx en Alejandra Theus spelen Frank en April vol passie en mededogen” - Parool

Team

tekst Richard Yates bewerking Jacob Derwig regie Erik Whien dramaturgie Casper Vandeputte spel Jacob Derwig, Teun Luijkx, Malou Gorter, Alejandra Theus decor Marc Warning licht Casper Leemhuis kostuums Rebekka Wörmann muziek Floris Verbeij productie Theater Rotterdam & Toneelschuur Producties\

Gebaseerd op het boek
Revolutionary Road
Copyright © 1961, 1989, de nalatenschap van Richard Yates