Erik of het klein insectenboek | 8+

HNTjong / SSBU
zo 15 jan 14:30 - 16:30
Een geremixte versie van Godfried Bomans’ klassieke kinderboek
  • 15 jan
    14:30 - 16:30
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

Erik of het klein insectenboek is een geremixte versie van Godfried Bomans’ klassieke kinderboek. Een visuele en muzikale familievoorstelling, waarbij je ogen en oren tekortkomt.

Erik is een fantasierijk jongetje dat gefascineerd is door insecten. Als hij plotseling krimpt tot het formaat van een vlieg komt Erik terecht in het stadspark. Hij beleeft bizarre avonturen tussen grassprieten die hoger zijn dan huizen. In deze wonderlijke wereld lijken de insecten verdacht veel op mensen.

Erik ontmoet pinnige wespen, een zorgeloze eendagsvlieg, een activistisch lieveheersbeestje, raakt verstrikt in een spinnenweb, wordt gered door een kakkerlak en slaapt in het pension voor beestjes op de vlucht. 

Gaandeweg ontdekt Erik dat de insecten grote moeite hebben met overleven. Overal ligt afval en mensen spuiten gif. Kan Erik zichzelf en de insecten redden?

Deze spectaculaire roadmovie-voorstelling vol muziek, dans en een geweldige cast is een must see voor de hele familie. Regisseur Noël Fischer en tekstschrijver Jibbe Willems werken na verschillende succesvoorstellingen opnieuw samen voor dé kerstvoorstelling van 2022! Waarbij er in de foyers van alles te beleven is rondom de thema's die in de voorstelling terugkomen, zoals klimaatverandering, bijensterfte en zwerfafval. 

Onderdeel van

Insectenboek i.s.m. Naturalis

Naast de voorstelling is er i.s.m. Naturalis Biodiversity Center een speels insectenboekje gemaakt dat in alle theaters te krijgen is. In dit boekje leer je zes insecten een beetje beter kennen. Misschien blijk je wel heel veel met een kakkerlak gemeen te hebben! Of zit jij helemaal op één lijn met een eendagsvlieg. Misschien… ga je zelfs een beetje van insecten houden. 

Bij de voorstellingen in Stadsschouwburg Utrecht en de Koninklijke Schouwburg Den Haag zijn de foyers omgebouwd tot een eigen insectenboek met enorme interactieve installaties van insecten. Maak kennis met de bij/wesp, de mier, de vlinder, de spin, de kakkerlak en de doodgraver. Met wie heb je de meeste overeenkomsten? Waarom zijn we bang voor sommige insecten of zijn we geneigd om ze dood te slaan? En waarom vinden we andere insecten juist mooi en fascinerend? En hoe gaan zij om met al het andere dan zichzelf: levend of van plastic.

 

Team

Regie Noël Fischer Tekst Jibbe Willems Choreografie Shailesh Bahoran, IRC – Illusionary Rockaz Company Spel André Dongelmans, Billy de Walle, Emma Vermeulen, Esther Scheldwacht, Hein van der Heijden & Soumaya Ahouaoui Dansers van IRC Illusionary Rockaz Company Deion Holwijn, Marchano Sarijoen, Remses Rafaela Kostuumontwerp Sacha Zwiers Lichtontwerp Uri Rapaport Muziek & sounddesign William Bakker Toneelbeeld Thomas Rupert en Roos Veenkamp Video en animatie Catharina Scholten Regie-assistentie Marjolein Polman Dramaturgie Martine Manten Educatiemakers Iselin van Duuren, Chyramain van Kempen, Laura van Zuijlen, Martha Villada Márquez

Mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, VSBfonds,Stichting Sint Nicolaas Gasthuis, Stichting Solidarodam, Snickers-de Bruijn Stichting, Stichting K.F. Hein Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, Fentener van Vlissingen Fonds, Van Baaren Stichting, Van der Mandele Stichting, Van Ommeren - De Voogt Stichting, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, Stichting F.S. Tijmstra, Fonds 1818, Stichting Blinden-Penning, Stichting Blindenhulp, Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden, P.W. Janssen's Friesche Stichting, Victoriefonds