Olympe Tits

BAZAR | 9+

Laika
zo 2 apr 15:00 - 16:00
Een mix van meeslepende muziek, een zweem van suspense, huiver en humor
  • 2 apr
    15:00 - 16:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Twee meisjes lijken in niets op elkaar. Voor de een is de wereld een chaotische plek waar het gevaar om elke hoek loert. De ander treedt het leven met open vizier tegemoet, stoer en onbevreesd. Het toeval brengt hen samen. Aangewezen op elkaar, sluiten ze een verbond.   

BAZAR is een verhaal over de kracht van verbeelding en de moed om het leven aan te gaan. Een mix van meeslepende muziek, een zweem van suspense, huiver en humor.

Aminata Demba is gefascineerd door de relatie tussen volwassenen en kinderen in extreme situaties. Voor BAZAR is dit de wereld vandaag, die op drift lijkt te zijn. Onheilsberichten uit het dagelijkse nieuws, oorlogsbeelden, het besef dat mensen die je dierbaar zijn dood kunnen gaan: kinderen nemen dit alles als een spons in zich op. Maar wat doe je als je fantasie op hol slaat en je helemaal opslokt? Als je de chaos in je hoofd niet meer de baas kunt door een overvloed aan prikkels?

Net als bij De binnenkamer van Binta (Laika 2020, selectie Het Theaterfestival 2021) haalt Aminata inspiratie uit gesprekken en workshops met kinderen en volwassenen.

Team

Concept Aminata Demba Tekst Mieke Versyp (geïnspireerd door Aya Sabi) Regie Michai Geyzen Spel Aminata Demba & Anne-Laure Vandeputte Muziekcompositie Sam Gysel Soundscape Anton Van Haver Scenografie Elke Thuy & Bruno Herzeele Kostuums Nikè Moens Lichtontwerp Caroline Mathieu Dramaturgie Mieke Versyp Productie & Techniek Lasse Geudens, Pieter Smet, Rik Van Gysegem, Anton Van Haver, Helena Verbeeck & Jasse Vergauwe