Angry young men

Wat we doen
wo 7 sep - do 8 sep

In een spannende combinatie van rap en theater voeren twee jongens een aangrijpend gesprek met hun moeders. De ene jongen zit vast. De ander is dood. Samen proberen ze uit te vinden of hun levens anders hadden kunnen lopen. En wie had het dan anders moeten doen?

Floris van Delft maakt samen met rapper Winne een vlijmscherpe hiphop voorstelling over jongens die opgroeien in een wereld waar ze hun plek niet kunnen vinden. Jongens die op straat hangen. Jongens die met stenen naar de politie gooien. Jongens die dromen van geld en aanzien, als het moet via de criminaliteit.

Angry Young Men gaat over de veiligheid van de samenleving versus de moeite die de samenleving moet doen om jongeren in veiligheid te laten opgroeien.

Het vertrekpunt voor de voorstelling zijn de nieuwsberichten over jonge jongens die huurmoorden plegen. Ze krijgen er hele hoge straffen voor. We nemen echte nieuwsberichten als uitgangspunt, maar maken er een eigen verhaal van, aangevuld met verder onderzoek, gesprekken met jongeren zelf en de mensen om hen heen.

Hoe weeg je de afschrikkende werking van zo’n hoge straf af tegen de consequenties voor het leven van iemand die niet eens de kans heeft gehad om volwassen te worden?

Bij dit project werken we intensief samen met jongeren die zelf hun plek in het leven ook nog niet of nog maar net hebben gevonden. Ze maken eigen korte solovoorstellingen, een podcastserie en (social)media content over hun perspectief. Of ze gaan aan de slag achter de schermen, bijvoorbeeld met kostuums, met het schrijven of als productieassistent.

Team

Tekst Floris van Delft & Winne Regie Floris van Delft Regieassistentie Boyd Grund Spel Imanuelle Grives, Laurien van Rijswijk, Mees Hilhorst, Juan Zyad Muziek Bnnyhunna (Benjamin Ankomah) Kostuumontwerp Sara Hakkenberg Technische productie Remko van den Ende Foto Mark Engelen In samenwerking met Theater Zuidplein Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, ZOZ Fonds, Fonds 21