Geen oog dicht | 8+

Studio Figur / STIP theaterproducties
zo 5 mrt 15:00 - 15:40
Voor iedereen die wel eens een keertje bang is
  • 5 mrt
    15:00 - 15:40
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Kom mee op avontuur in een dromerig sprookje

De achtjarige Maia is het liefst alleen met haar verhalen. Ze leest, speelt games en kijkt films, alles om haar honger naar verhalen te stillen. Verhalen zijn namelijk spannend, maar lopen altijd goed af. Maia twijfelt of dat in de grotemensenwereld ook gebeurt. Zo groeit haar liefde voor verhalen samen met haar angst voor de ‘echte’ wereld. Naast Maia staat Ótti. Hij is altijd bij haar en wil haar beschermen. Alleen verandert hij de laatste tijd vaak van vorm en begrijpt niet waarom. Hij wordt soms zo zwaar dat hij een blok aan Maia’s been vormt. Als Ótti maar niet zo uit proportie groeit dat hij Maia’s hele blikveld overneemt…

Geen oog dicht is voor iedereen die wel eens een keertje bang is. Een surrealistisch sprookje over het in de ogen kijken van je angst en samen op avontuur te gaan. Door het gebruik van videocamera’s, maquettes, poppen en muziek smelten theater en film samen en wordt je meegenomen in de wereld van Maia en Ótti. Een wereld die een spannend onderwerp, net iets minder eng maakt.

Onderdeel van

Over Studio Figur
Studio Figur is het jonge figurentheatergezelschap van regisseur Noufri Bachdim en beeldmaker Pluck Venema. Met fysiek spel, poppen- en objecttheater, live film en muziek vertellen zij nieuwe verhalen waarin actuele onderwerpen centraal staan. In hun voorstellingen, films en installaties worden zowel kinderen als volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet.

Over STIP theaterproducties
Samen met talentvolle theatermakers maken we de meest uitlopende voorstellingen en maken we van jeugdtheater een totaalbeleving. De jeugdervaring begint niet pas in het theater, maar al thuis. Op stiponstage.nl ontdek je nog meer leuks en ook in theater is er veel voor en na de voorstelling te beleven.

Team

Regie Noufri Bachdim Poppen Pluck Venema Spel Ruta van Hoof, Sarah Sahertian, Pluck Venema en Lieke Witteveen Regieassistent Elena Migo Dramaturgie Aukje Verhoog Compositie Sebastiaan Bax Decor en lichtontwerp Yannick Verweij Cinematografie Lester Kamstra en Charlie Feld Kostuum Vita Coenen Installatie Noortje Sanders Filminstallatie Lenke Duijvendak Techniek Sander van den Bout Beeld Benning & Gladkova Productieleiding Nadide Aslan Contextprogrammering Nina Lahocsinszky Publiciteit Sharon Wezer Productie en verkoop STIP theaterproducties