Patroon

Theater a/d Rijn & Ludwig Bindervoet
za 11 mrt 20:15 - 21:30
"Eindeloos boeiend totaaltheater" - ★★★★ Marijn Lems in NRC
  • 11 mrt
    20:15 - 21:30
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Een persoonlijke solo van Ludwig Bindervoet, geschreven door zijn vader Erik Bindervoet en geïnspireerd op Brief an den Vater (1924) van Franz Kafka, over de eeuwig rondzwervende zoon op de vlucht voor de eeuwig afwezige vader.

Iedereen heeft een vader. En elke vader is een zoon. Patroon. Een patroon is even snel gelegd als doorbroken. Patroon. Mag ik een glaasje water? Patroon. Uitgangspunt is de verpletterende brief die Kafka schreef aan zijn verpletterende vader. Patroon. Tijd voor een antwoord. Tijd om de deuren van de winkel open te gooien! Patroon. Welkom in het familiebedrijf! Patroon. Laat me niet in de steek. Patroon. Shikisokusekū, kūsokuzeshiki! Patroon. O, je wilt antwoorden? Patroon. Vader geeft antwoord. Patroon. Zoon door de ogen van de vader in de ogen van de zoon. Patroon. Herhaler van zetten. Die daar. Dat daar. Patroon. Laat losbreken wat wil. Patroon. 

In 2020 maakte Ludwig deze  beeldende, fysieke en talige exploratie van het vader-zoonwezen. De voorstelling werd met lovende recensies ontvangen. Toen was hij vooral zoon. Nu is hij net zelf vader geworden en proeft hij de woorden als nieuw. De voorstelling krijgt er een verdieping bij en na een (te) korte tour - voor een publiek van dertig mensen in coronatijd - is het in 2023 tijd om deze virtuoze performance in volle glorie te tonen.

Over Ludwig

Ludwig Bindervoet (1988) studeerde in 2012 af als acteur aan de Toneelacademie in Maastricht. Hij is lid van performancecollectief URLAND waarmee hij o.a. het succesvolle UR en De Internet Trilogie maakte. In het verleden speelde Ludwig in meerdere voorstellingen van Toneelgroep Oostpool (De Profundis, Allemaal Mensen, They are just kids, e.a.) en bij andere collectieven zoals Wunderbaum, De Warme Winkel en Nineties Productions.

 

Team

Concept & spel: Ludwig Bindervoet  Tekst: Erik Bindervoet Regie: Naomi Velissariou Geluidsontwerp: Jimi Zoet Lichtontwerp: Rob Daanen Scenografie & Kostuum: Katrin Bombe Decorbouw: Roy van der Horst Publiciteitsbeeld: Lonneke van der Palen Scènefotografie: Julian Maiwald Trailer: Silvian Ilgen Productie: Een co-productie van Theater a/d Rijn & URLAND

Patroon is mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland, Fonds21, Diorapthe