Rufus Hegeman

Pippi Powerrrrr | 8+

Het Laagland
zo 9 apr 15:00 - 16:15
Een avontuurlijk onderzoek naar trouw zijn aan jezelf
  • 9 apr
    15:00 - 16:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Op een heerlijk chaotische theatervloer maakt de niet in één hokje te vangen Pippi plaats voor een bonte club actrices: van expressief tot verlegen, van dwars tot meegaand. Samen op ontdekkingstocht naar ieders eigen powerrrrr. Ook met moedige eigenzinnigerds als Blue Ivy, Billie Eilish, Simone Biles, Stromae en Greta Thunberg als inspiratiebron. Én al die krachtige rolmodellen die in 2023 van zich gaan laten horen.

Deze spannende tijd, waarin er zoveel gebeurt in de wereld en niets meer vanzelfsprekend lijkt, vraagt om frisse inzichten en nieuwe powerrrrr. Durf jij jezelf te zijn én te laten zien? Ook als anderen daar van alles van vinden? De actrices gaan deze uitdaging al spelend, zingend en dansend volop aan. Pippi Powerrrrr laat je zo dicht mogelijk bij jezelf komen. Een actuele, avontuurlijke ode aan trouw zijn aan jezelf,

Quotes

Pers

“’Pippi Powerrrrr’ is een energieke en aanstekelijke montagevoorstelling vol achtplussers-empowerment. De vijf spelers gieten hun persoonlijke ervaringen met (het overwinnen van) angst en onzekerheid in stoer (want op momenten ook kwetsbaar) in your face-theater.”
- Theaterkrant

“De grote kracht van ‘Pippi Powerrrrr’ zit hem in de energie en verbeeldingskracht van de individuele scènes, die het sterkst zijn als ze enige kwetsbaarheid toelaten.”
- NRC

Ouders

“Wat een power, herkenning, inclusiviteit, scherpte, eerlijkheid, kracht, zachtheid, schoonheid, vindingrijkheid en liefde!”

“Hoe ieder van de performers schitterde op de planken en haar power maar ook kwetsbaarheid liet zien: dat maakt deze voorstelling en de performers ongelofelijk sterk!”

Kinderen 8-12 jr

“Mensen vragen mij ook weleens: waar kom je vandaan? Het is mooi dat de voorstelling laat zien dat je mag zeggen dat je dat vervelend vindt, want ik krop het soms op.”

“De meiden hebben mij laten zien dat je niet onzeker hoeft te zijn over wat jou anders maakt.”

Team

Cast Kiki van Aubel, Nina-Elisa Euson, Tessa de Lange, Caroline Mgata & Eva van der Post. Concept & regie Inez Derksen Dramaturgie Annelies van Wieringen